Slowjuicesapje met biet, appel, wortel, citroen en gember

Ik heb het apparaat al een tijdje in huis, maar eerlijk gezegd doe ik er te weinig mee; de slowjuice of sapcentrifuge. Het is zo fijn en makkelijk om gezonde fruit_ of groentesappen uit te persen met dit apparaat. Ik heb besloten om dit weer vaker te doen en in deze blog vind je er een heerlijk en gezond recept mee.

Wat is slowjuicen?

Eigenlijk perst een slowjuicer alle sappen uit een vrucht, waardoor je pure vitaminen over houdt. De vezels worden gescheiden van het sap, waardoor je dus niet de smoothie-achtige structuur krijgt. Let op: pers niet alleenmaar fruit in een slowjuicer, want dan drink je veel fructose weg en dat zijn dus suikers.

Wat ik ideale groentesoorten vind om te gebruiken voor een slowjuicer zijn komkommer, biet en wortel. Deze groentesoorten bevatten veel vocht en hierdoor heb je al snel een flinke hoeveelheid sappen te pakken!

Andere smaakmakers:

Maak jouw sap extra lekker met verse (liefst biologische) gember, citroen of kurkuma. Je kunt de schil gemakkelijk verwijderen en de vrucht meepersen in de slowjuicer. Mocht je dit nou teveel moeite vinden, dan wil ik je graag vertellen over een nieuw merk dat ik mocht uitproberen: Go Now. Bij Go Now hebben ze al wat voorwerk verricht en hebben ze shots gemaakt met onder andere biologische gember en biologische kurkuma. Naast alle gezondheidsvoordelen die natuurlijk om de hoek komen kijken ook nog eens heel gemakkelijk.

Ik mocht een tray gembershots testen en in verband met mijn reuma is gember natuurlijk heel interessant voor mij vanwege de ontstekingremmende werking.

Ik vertel je graag hoe ik de gembershot heb verwerkt in een recept.

Wat heb je nodig?

Voor 1 liter versgeperst sap:

  • 2 bieten
  • 3 appels
  • 6 wortels
  • 1 citroen
  • 100 ml gembersap van Go Now

De bereidingswijze:

Was de bieten en wortels en snijd de citroen doormidden. Hak de appels in vieren en doe dit ook met de bieten.

Stop alles stuk voor stuk in de slowjuicer en pers fijn. Pers de citroen uit en voeg het sap toe. Schenk 100 ml gembershot mee.

Variaties en meer:

  • Je kunt bij Go Now ook een kurkumashot proberen.
  • Liever geen fruit in jouw sap? Vervang de appels voor een komkommer.
  • Voeg wat vezels toe voor een extra verzadigd gevoel.

Deze blog is tot stand gekomen is samenwerking met Go Now. Graag verwijs ik je naar mijn ‘disclaimer’ voor meer informatie over samenwerkingen.

Eet smakeluuk!

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie