Tomaten-paprikasoep met zoete aardappel, gember en knoflook

Ken jij de app al van Too Good To Go? Dit bedrijf zorgt er samen met jou voor om voedselverspilling tegen te gaan. Jij kunt nu ook jouw steentje bijdragen. Ik vertel je in deze blog graag meer over dit mooie concept en deel graag een recept met je.

Wat is Too Good To Go?

Too Good To Go zorgt er samen met horecabedrijven, supermarkten en andere ondernemers voor dat de consument bewuster omgaat met voedselverspilling. Producten die in de supermarkten worden verkocht en bijna ‘over de datum’ zijn, worden voorzien van een kortingssticker. De klant wordt hierdoor verleid om dit product voor een lager bedrag alsnog te kopen.

Helaas worden natuurlijk niet al dit soort producten verkocht; dat moet anders moeten de bedenkers van Too Good To Go enkele jaren geleden hebben gedacht!

Hoe werkt Too Good To Go voor jou?

In de app ‘Too Good To Go’ vind je een overzicht van deelnemende ondernemers bij jou in de buurt. Als zij producten hebben die niet verkocht zijn of bijna over de datum zijn, dan kunnen zij een Magic Box in de app beschikbaar zetten. Jij ziet een groen bolletje bij dit bedrijf en kunt vervolgens dit pakket betalen en ophalen in de winkel. De ondernemer bepaalt in welk tijdsbestek jij dit pakket kunt afhalen. In de winkel meld je je bij het personeel, zij swipen jouw bon en jij kunt thuis genieten van een tof pakket!

Aan de slag:

Op de fiets naar de Jumbo in de Spaarndammerstraat. Ik meld me bij het personeel en de betreffende medewerkster haalt de zak met boodschappen uit het magazijn. Ze swipt de code en eenmaal thuis pak ik het pakket uit.

Al gauw zie ik een heerlijke soep ontstaan met wat zoete aardappel en tomaten die nog in de groentela liggen. Ik pak er wat verse knoflook en gember bij, 2 van die ingrediënten die ik altijd in huis heb. Samen met wat takjes van mijn basilicumplant succes gegarandeerd!

De ingrediënten:

 • 9 trostomaten
 • 1 paprika
 • 1 zoete aardappel
 • 2 cm verse gember
 • 2 knoflooktenen
 • 1 tl (keltisch) zeezout
 • 5 gr verse basilicum
 • snuf versgemalen peper

De bereidingswijze:

Halveer de tomaten en snijd in grove stukken. Verwijder de onderkant en bovenkant van de paprika, snijd de zaadlijst eruit en snijd in blokjes van 1×1 cm. Schil de zoete aardappel en snijd in stukken van 1×1 cm.

Schil de gember en snijd in plakjes. Dit doe je ook voor de knoflook. Hak de basilicum grof.

Stop alle ingrediënten in de pan. Breng aan de kook met 100 ml water en voeg zout en peper toe. Zodra de soep kookt, draai het vuur laag en laat 45 min doorkoken.

Pureer de soep naar wens.

Variaties en meer:

 • Het is een dikke soep, maar ook uitermate geschikt als pastasaus.
 • Kook wat bloemkool mee door de soep voor een extra groente.
 • Lekker met uitgebakken spekjes of soepballetjes.

Eet smakeluuk!

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie