Pure chocoladerepen met framboos, pistache en kokos

img_9521

Ik ben er stiekem best wel dol op: chocolade! Nadeel? De bergen suiker die erin zitten, waar ik dan weer minder vrolijk van word. Ik ben opzoek gegaan naar een alternatief en ik heb een perfect recept voor je. Het mag van mij allemaal best puur en ben geen fan van de traditionele ‘melkchocolade’. Ik neem je mee in de wereld van de gezonde chocolade waarbij geldt: met mate!

Aan de slag:

Ik heb voor deze blog echte chocoladerepen gemaakt. Hoe leuk is dat! Als je de stad in gaat opzoek naar geschikte mallen kom je genoeg winkels tegen waar ze bakvormen verkopen voor taarten, muffins en cakes, maar een mal voor chocoladerepen kon ik nergens vinden. Online kwam ik al gauw op een site terecht waar ik precies vond wat ik zocht.

De ingrediënten

Voor 4 repen:

  • 200 gr cacaoboter
  • 100 gr cacaopoeder
  • 2 el ahornsiroop
  • 2 el gevriesdroogde frambozen
  • 2 el pistachenootjes
  • 2 el gepofte quinoa
  • 2 el kokosflakes

De bereidingswijze:

Zet een pan op het vuur en kook hierin 1 l water. Dit moet goed koken, omdat je de cacaoboter ‘au bain-marie’ verwarmt. Zodra de cacaoboter gesmolten is, voeg je de ahornsiroop en het cacaopoeder toe. Goed roeren, eventueel met een garde, zodat er geen klontjes ontstaan.

In de tussentijd kun je de frambozen en pistachenootjes in stukjes hakken en alvast verspreiden over de mallen. Dit geldt ook voor de kokosflakes en de gepofte quinoa. Proef de chocolade even goed en voeg na smaak meer ahornsiroop toe, om ‘m zoeter te krijgen!

Variaties en meer:

  • Voor een echte notenreep kun je ook stukjes walnoot of pecannoot toevoegen. Lekker variëren.
  • Stukjes sinaasappelschil zorgen voor een heerlijke smaak in combinatie met stukjes munt.
  • Hou je van een zoetzure combi? Snij dan inca-bessen fijn en leg deze in jouw mal.

Eet smakeluuk!

Geef een reactie