Restaurant Lab 111 in Amsterdam centrum

De hotspots in Nijmegen zijn voor mij niet vreemd, maar in Amsterdam vind ik het des te leuker om ook lekker op pad te gaan.  In deze blog lees je over mijn ervaringen bij Lab 111.

De starter:

Nadat we een fles rode wijn hadden besteld, besloot ik voor een vegan bietentartaar te gaan. Een mooi bordje gepresenteerd met een tartaar gemaakt van biet, knolselderij en avocadocreme met gefrituurde quinoa en lotuschips. Het knapperige kwam heerlijk samen met het frisse van de tartaar. Zelf zou ik zorgen voor iets meer zuur, door citroensap en/of citroenrasp toe te voegen aan de tartaar.

Na wat heerlijke gesprekken aan de tafel en wat sfeerfoto’s gemaakt te hebben, kregen we al snel het hoofdgerecht gepresenteerd. Ik koos ditmaal voor vlees, omdat ik al een licht voorgerecht had.

Ik genoot van gemarineerde spareribs met zoetzure komkommer en koolsalade met mosterdrossing. Wij bestelden hier lekker een portie zoete aardappelfrites bij, die heerlijk smaakte met de huisgemaakte mayonaise.

Het vlees was goed gemarineerd, hoog op smaak en had een kleine pit. Het was mals en viel gemakkelijk van het bot af. De koolsalade maakte dit gerecht voor mij echt af, door de friszure dressing. De portie groente is behoorlijk, maar smaakt erg goed in combinatie met het vlees.

Ook overtuigd?

Wil je ook eens lekker genieten bij Lab 111? De prijs/kwaliteitverhouding vind ik echt top. Voorbeeld: voor het hoofdgerecht van de spareribs betaal je slechts 13 euro. Voor de hoeveelheid die je krijgt een prima portie die goed smaakt.

Op vrijdag kun je beginnen met de borrel en eindigen met een film en etentje. Dat allemaal op 1 plek en in 1 restaurant.

Eet smakeluuk!

Geef een reactie