Magic Box Too Good To Go met recept

Ken jij de app al van Too Good To Go? Dit bedrijf zorgt er samen met jou voor om voedselverspilling tegen te gaan. Jij kunt nu ook jouw steentje bijdragen. Ik vertel je in deze blog graag meer over dit mooie concept en deel graag een recept met je.

Wat is Too Good To Go?

Too Good To Go zorgt er samen met horecabedrijven, supermarkten en andere ondernemers voor dat de consument bewuster omgaat met voedselverspilling. Producten die in de supermarkten worden verkocht en bijna ‘over de datum’ zijn, worden voorzien van een kortingssticker. De klant wordt hierdoor verleid om dit product voor een lager bedrag alsnog te kopen.

Helaas worden natuurlijk niet al dit soort producten verkocht; dat moet anders moeten de bedenkers van Too Good To Go enkele jaren geleden hebben gedacht!

Hoe werkt Too Good To Go voor jou?

In de app ‘Too Good To Go’ vind je een overzicht van deelnemende ondernemers bij jou in de buurt. Als zij producten hebben die niet verkocht zijn of bijna over de datum zijn, dan kunnen zij een Magic Box in de app beschikbaar zetten. Jij ziet een groen bolletje bij dit bedrijf en kunt vervolgens dit pakket betalen en ophalen in de winkel. De ondernemer bepaalt in welk tijdsbestek jij dit pakket kunt afhalen. In de winkel meld je je bij het personeel, zij swipen jouw bon en jij kunt thuis genieten van een tof pakket!

De meerwaarde van Too Good To Go:
Natuurlijk is het fantastisch om samen te werken tegen voedselverspilling. Ik ken de cijfers niet, maar ik ben me er bijvoorbeeld goed bewust van hoeveel voedsel er onnodig verdwijnt in de prullenbak. Ik maakte me er ook schuldig aan en ik merk nu dat ik hier veel bewuster mee om ga.

Daarnaast is het leuk om eens producten te eten die je misschien zelf niet snel zou kiezen. De ondernemer bepaalt natuurlijk wat er in de box terechtkomt en zo is het steeds weer een verrassing waarmee jij naar huis gaat. Denk hierbij aan de bakker op de hoek die nog wat vers brood over heeft op het eind van zijn werkdag of de supermarkt die een maaltijdsalade en nog wat producten over heeft.

Mijn Magic Box:

Ik zag dat supermarkt Marqt bij mij in de buurt een Magic box over had en kocht er een via de app. Dit deed ik eenvoudig met I-deal. Ik ontving een bevestigingsmail en vertrok diezelfde avond naar de winkel. De medewerkster swipte de bon in de app en ik vertrok huiswaarts met een mooi pakket. Bij thuiskomst trof ik de volgende producten aan in mijn Magic Box:

  • Komkommerstukjes met tzaziki
  • Overnight oat apple pie
  • Verse pasta met venkel, basilicum en citroen
  • Een buddha bowl

Mijn challenge:

In samenwerking met Too Good To Go werd ik uitgedaagd om wat leuks te maken met een of meerdere producten uit deze Magic Box. De overnight oat apple pie is eigenlijk een kant en klaar ontbijtje, maar ik vond het wel interessant om hier een 2.0 versie voor te bedenken. Zo voegde ik 1 el pompoenpitten toe, 10 gr pure chocolade, 1 banaan, 1 tl hibiscus en 1 el kokosvlokken.

Ook overtuigd?

Met deze blog hoop ik jou te inspireren om ook eens een tof pakket aan te schaffen via de Too Good To Go app. Ga met de producten aan de slag, duik de koelkast en voorraadkast in en be creative. Het geeft mij een goed gevoel om lekker uit te pakken met producten die anders in de prullenbak waren geƫindigd!

Meer info vind je terug op de website van Toogoodtogo.

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Too Good To Go. Ik werd door hun uitgedaagd om aan de hand van 1 of meerdere producten een recept te bedenken. Binnenkort kun je in een andere blog een ander leuk en smaakvol recept verwachten.

Eet smakeluuk!

2 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie