Kruidige aardappeltjes uit de oven:

Kruidige aardappeltjes zijn heel makkelijk om zelf te maken. Ik vertel je er alles over in deze blog.

Kruidige aardappeltjes uit de oven zijn heel lekker om te maken. De laatste jaren gebruik ik ook vaak zoete aardappels als ik kruidige aardappeltjes in de oven maak, maar deze keer ging ik voor rose val aardappeltjes. Eigenlijk zijn alle aardappeltjes geschikt, als je ze maar in kleine stukken snijd of halveert. Dit heeft alles te maken met de grootte van de aardappel. Ik koop vaak de kleine aardappeltjes, omdat ik die makkelijk vind in de bereiding. Ik kook ze nooit voor, maar laat ze garen in de oven. Kies dus vooral wat jij lekker en makkelijk vindt als je met deze kruidige aardappeltjes aan de slag gaat.

Kruidige aardappeltjes uit de oven:

Kruidige aardappeltjes uit de oven:

Recipe by Luuk
Course: Recept, Vegetarische en vegan recepten:
5 from 1 vote
Servings

4

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

25

minutes
Calories

300

kcal
Total time

30

minutes

De ingrediënten:

 • 1 1 ,5kg mini roseval aardappeltjes

 • 3 3 el milde olijfolie

 • 2 2 el gedroogde rozemarijn

 • 4 4 tenen knoflook

 • zout en peper naar smaak

De bereidingswijze:

 • Verwarm de hete lucht oven voor op 200 graden Celsius. Was de aardappeltjes en halveer ze.
 • Meng ze met de olie, kruiden en meng dit goed door elkaar. Snijd de knoflook in dunne plakken en voeg toe.
 • Schud over in een ovenschaal en bak ze gaar en goudbruin in de oven. Schud tussendoor 2 keer om, zodat alle smaken goed vrij komen en de knoflook niet aanbakt.
variaties en meer:
 • Ik koos deze keer voor gedroogde rozemarijn, maar wat nog lekkerder is is verse rozemarijn. Ook is tijm zeer geschikt voor dit recept. 
 • Verse knoflook is echt heerlijk door dit gerecht. Je kunt ook kiezen voor knoflookpoeder, wat ik dan zou aanvullen met 1 el uienpoeder voor extra smaak.
 • Ik koos voor milde olijfolie, maar je kunt de kruidige aardappeltjes bijvoorbeeld ook op smaak maken met truffelolie. Een extra lekkere smaak. Denk bijvoorbeeld ook aan olijfolie met smaken, zoals citroenolie. Deze smaken kun je tegenwoordig ook in de supermarkt verkrijgen. 

kruidige aardappeltjes

eet smakeluuk!

Volg Luukskitchen ook bijvoorbeeld op Facebook en Instagramen Pinterest. Op deze manier kun je nog beter volgen wat ik allemaal doe en dus mis je niks! Ik vind het fantastisch als je met mijn recepten aan de slag gaat en dit deelt met de #luukskitchen. Heb je hulp op afstand nodig, dan mag je mij altijd een privé-bericht sturen. Ik help je graag op weg, dus laat het weten en stuur mij een bericht. 

Geef een reactie