Kruidige stoofperen met kaneel:

Kruidige stoofperen maak je eenvoudig zelf. Ik vertel je er alles over in deze blog. Stoofperen passen helemaal bij dat ‘herfst-wintergevoel’ voor mij. De dagen worden korter en dus is het tijd voor een stoofperen recept. 

Stoofperen zijn nu in het seizoen, zowel bij de lokale supermarkt als op de markt. Kijk dus wat voor jou handig is en sla ze in.

Kruidige stoofperen danken hun smaak aan de wijn, kaneelstokjes, kruidnagel en ster anijs. Zorg er dus voor dat je deze ingrediënten op voorraad hebt. Je kunt steranijs en kaneel tevens gebruiken voor een stoofpot of maak er lekker een verse kop thee van. 

kruidige stoofperen

De ingredienten:
 • 12 stoofperen
 • 2 kaneelstokjes
 • 1 liter (bio) rode wijn
 • 6 kruidnagels 
 • 2 el appelstroop 
 • 2 steranijs
de bereidingswijze:
 • Schil de peren en laat het stokje eraan zitten.
 • Giet de wijn in een stoofpan (of hapjespan met dikke bodem) en voeg alle kruiden toe. Breng aan de kook en voeg de stoofperen toe. Zorg ervoor dat ze goed onderdompelen in de wijn.
 • Draai het vuur laag en laat de peren 2 uur stoven met de deksel op de pan. 
variaties en meer:
 • Hou mijn website in de gaten als je nieuwsgierig bent naar een gluhwein recept. Daar kom ik dus binnenkort nog bij je op terug.
 • De kaneelstokjes die ik gebruikte in dit recept komen van Koro. Met de code ‘Luuk’ krijg je korting bij een online bestelling via hun website.
 • Wil je ook een lekkere frisse smaak? Snijd dan een bio sinaasappel in parten en voeg dit toe aan de wijn. Je kan dan ook de kruidnagel hierin steken, zodat je deze weer gemakkelijk terugvindt als de wijn z’n werk gedaan heeft. Dat is dus ideaal voor deze kruidige stoofperen.

Volg Luukskitchen ook op bijvoorbeeld Facebook en Instagramen Pinterest. Op deze manier kun je nog beter volgen wat ik allemaal doe en dus mis je niks! Ik vind het fantastisch als je met mijn recepten aan de slag gaat en dit deelt met de #luukskitchen. Heb je hulp op afstand nodig, dan mag je mij altijd een privé-bericht sturen. Ik help je graag op weg. 

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Koro. Ik heb me in dit recept laten inspireren door het stoofperen recept van Francine van Heerlijke Happen

stoofperen recept

eet smakeluuk!

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie