Samen koken voor het UWV en stage bij Gastrobar Downtown:

on

Afgelopen week gingen we weer koken voor gasten en deze keer voor medewerkers van het UWV. In deze blog lees je hier meer over:

De voorbereidingen:

Het blijft leuk om voor gasten te kunnen koken. Ik ben het wel gewend om voor 4 of bijvoorbeeld 6 mensen te koken, maar voor 20 mensen is toch echt anders. Samen met mijn groep was ik verantwoordelijk voor de verse ravioli met ricottavulling en de tomatensaus. De andere groepen maakten bladerdeeghapjes met bechamelsaus, stokbrood met steak tartare en kletskoppen met chocolademousse.

Wij besloten om op dinsdag de vulling, saus en het pastadeeg alvast te maken. Op die manier konden we woensdag de ravioli’s vers maken en bereiden.

De stage bij Gastrobar Downtown:

Donderdag liep ik een dag mee in de keuken van Downtown. De afgelopen stagedagen was ik vooral in de avond aan het werk en nu een keer overdag. De lunch verliep rustig, waardoor ik meer tijd had om in de keuken te helpen. Ik heb een aantal producten gesneden en bereid, zoals:

  • Komkommer, sjalot en paprika gesneden voor de atjar
  • Bosui gesneden
  • Tempuragarnalen gemaakt

Hoewel ik het tempo van de koks waarmee ik in de keuken sta nog lang niet kan bijbenen, merk ik toch een vooruitgang bij mijzelf. Het is best fijn om 15 bossen bosui, 50 komkommers en 15 paprika’s te snijden 😉 !

Wat gaan we aankomende week doen?

We beginnen langzaam naar het einde van de opleiding toe te werken. De stage loopt op z’n eind voor mij, maar ook de lessen ronden we deze week af.

  • Dinsdag gaan we de voorbereidingen doen voor het Kerstdiner.
  • Op woensdag ontvangen alle deelnemers een proefcertificaat, waarna we vervolgens met elkaar gaan eten.
  • Donderdag is alweer mijn laatste stagedag en ga ik stage lopen bij Mooie Boules in Amsterdam Oost.

Eet smakeluuk!

Geef een reactie