De stage is begonnen en ik deel een exclusief recept met jou:

Wat was dit weer een leuke week. Ik begon deze week met mijn stage en in deze blog kun je teruglezen wat ik daarvan vond. De aankomende 5 weken zal ik iedere week in een van de Ron Blaauw restaurants stage gaan lopen. Ik draai die dag(en) mee in de keuken, bereid de mise en place voor en spring bij waar nodig. Deze week ben ik gestart bij ‘Rons Gastrobar’ aan de Sophialaan in Amsterdam. Het is prachtig om te zien met hoeveel passie deze mensen hier werken en vooral ook hoe hard ze werken! Wat zijn ze op elkaar ingespeeld en met veel respect voor elkaar wordt er hard gewerkt om de mooiste gerechten te creëren. Iedereen weet wat hij/zij moet doen en er wordt ook om hulp gevraagd wanneer dit nodig is.

Ik heb hier gewerkt van 10.00 uur ‘s ochtends en ik was pas om 1.00 uur thuis. Ik vond het nogal wat, terwijl ik mij ook goed besef dat sommige van de (chef)koks dit 4 of soms 5 dagen per week doen! Ik heb vol bewondering gekeken naar de werkwijze in de keuken en ik kijk uit naar de andere 4 restaurants waar ik nog naartoe zal gaan.

Ik ga een recept met je delen!

Dit is best bijzonder, want de recepten die wij krijgen zijn eigendom van de chef zelf. Veel van deze recepten staan op de kaart, al dan niet in aangepaste versie.

Toen wij afgelopen week leerden hoe je de perfecte steak tartare maakte, merkte ik dat veel mensen benieuwd waren naar het recept. In overleg is besloten dat ik eenmalig een recept mag delen en daarom koos ik voor deze steak tartare.

Details

Hoeveel?

1 steak tartaar

Bereiden:

20 min

de ingredienten:

 • 100 gr runderbavetje

 • 1 eierdooier

 • 5 gr bieslook

 • 5 gr bladpeterselie

 • 1 el kappertjes

 • 10 gr cornichons

 • 10 gr gesneden sjalot

 • 1 tl Dijonmosterd

 • 1 el ketchup

 • 1 el worcestersaus

 • 1 tl tabasco

 • Zout/peper naar smaak

de bereidingswijze:

 • Hak de peterselie, bieslook, cornichons, sjalot en kappetjes fijn. Zet weg en bewaar in een mengkom.steak tartaar
 • Snijd het vlees fijn, bijvoorbeeld in blokjes van 1 bij 1 cm. Wil je minder structuur proeven, hak het vlees dan fijner. Schep over in de mengkom en voeg de eidooier, Tabasco, Worcestersaus, Dijonmosterd, zout, peper en ketchup toe. Roer goed door elkaar.
 • Serveer de steak tartare op een plat bord. Maak gebruik van een kookring en garneer met bijvoorbeeld verse sla, 1 gehalveerde Amsterdamse ui en wat verse kiemen.steak tartaar maken

Variaties en meer:

Op mijn website vind je meer tartaar recepten, zoals:

Eet smakeluuk!

 

11 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Hanneke schreef:

  Ja hoor, wij willen deze steak tartaar door jou bereid wel proeven hoor Luuk😀

  1. luukskitchen schreef:

   Super leuk Hanneke! Blij dat jij net zo enthousiast bent 😊

 2. Tiffany schreef:

  Steak tartaar is echt wel mijn favoriet😍 Ik maak dat ook super graaf klaar, die van jouw ziet er ook heerlijk uit👌🏻😋 Kom graag ik keer bij je proeven samen met Karin😊

  1. luukskitchen schreef:

   Leuk Tiff! Zou onwijs gezellig zijn

 3. Henriët schreef:

  Super lekker ziet dat eruit. Ik kom (hopelijk) binnenkort bij je eten☺️

  1. luukskitchen schreef:

   Dat zou zeker gezellig zijn! 🙂

 4. MarieLouise schreef:

  Leuk om een keertje te komen proeven. Samen met @maartje theeuwen. Gezellig: kunnen we de start van ons bedrijf LEF! vieren. Zin in!!!!!!

  1. luukskitchen schreef:

   Wat leuk! Dank voor je reactie

 5. Kim @ahealthywayofliving_ schreef:

  Zo leuk dat je ons meeneemt tijdens jouw avontuur 😍 ben benieuwd naar wat er allemaal nog gaat komen!

  1. luukskitchen schreef:

   Leuk Kim! Onwijs lief

Geef een reactie