Een kookwedstrijd bij chef Ron en Vjeze Fur bij Central Station:

Afgelopen week hebben we weer heerlijke gerechten gemaakt in de kookstudio in Diemen. In deze blog vertel ik je daarover:

Bladerdeeg en chocolademousse:

Ik moet zeggen dat ik dit nooit eerder had gemaakt; bladerdeeg. Eerlijk gezegd had ik ook geen idee hoe ik dit zou moeten maken. Wat vooral heel belangrijk is , is het rusten van het deeg in de koelkast en het uitrollen van dit deeg.

Deze week maakten we ook een chocolademousse op basis van pure chocolade, eiwitten, slagroom en suiker. Ik koos ervoor om de suiker weg te laten om ‘m zo minder zoet te maken. Wat hebben we weer heerlijke gerechten gemaakt!

De stage bij Gastrobar Oriental:

Van Pekingeend tot een dimsum met Wagyubeef. Bij Gastrobar Oriëntal hebben ze veelal Chinese gerechten. Ik stond bij de garde/desserts en dus hielp ik met de opmaak van de voor_ en nagerechten.

Het is gaaf om te zien dat een deel van de keuken enkel dimsums bereid en ieder een eigen domein heeft. Binnenkort ga ik zelf eten bij restaurant Oriental en in een volgende blog zal ik mijn ervaringen van die avond met je delen.

Een kookwedstrijd tegen BN’ers:

Wauw; wat was dat een toffe ervaring vorige week. Samen met Robin mochten we komen koken ter gelegenheid van het nieuwe kookboek van Vjeze Fur. Hij had samen met chef Ron een workshop voorbereid en zo gingen wij een drie gangendiner serveren. Op het menu stond:

  • Een bisque met langoustines, gamba’s en witvis
  • Een paddenstoelenrisotto met doperwten
  • Bloedsinaasappelgelei met room en amandelcrunch

Wij namen het op tegen onder andere Maan, Kan Gorgels, Monica Geuze en Julius Jaspers. Op het einde van de avond bleek dat Robin en ik de lekkerste risotto hadden bereid en hierdoor de winnaars van de avond waren. We mogen binnenkort een avond gaan genieten bij een gastrobar naar keuze.

Het was toch wel spannend om voor de chef zelf te koken. Ik had de visbouillon op smaak gebracht met peper, maar dit bleek geen goed idee. De Chef benoemde dit ook en vertelde dan peper toegevoegd kan worden als de soep al van het vuur is, aangezien de peper anders echt gaat overheersen. Nogmaals dank voor deze leuke en leerzame avond!

Wat staat er volgende week op het progamma?

  • Dinsdag gaan wij de hele dag de mise-en-place doen voor woensdag.
  • Op woensdag komen er enkele gasten op bezoek van het UWV. Zij zullen een aantal gerechten gaan proeven van ons.
  • Donderdag ga ik stage lopen bij Downtown. Volgende week kom ik hier uitgebreid op terug.

Eet smakeluuk!

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie