Zelf pasta maken en stage bij Rons Gastrobar Indonesia:

Ik heb er echt een nieuwe hobby bij; zelf pasta maken. Ik wist niet hoe leuk het is om dit te doen. In deze blog vertel ik je er graag meer over. Zelf pasta maken is heel eenvoudig:

Ik ben zeer zeker een fan van verse pasta, maar ivm de gluten kies ik hier niet vaak voor. Omdat ik verse pasta wel enorm weet te waarderen, was ik heel benieuwd naar de les waarin we zelf aan de slag zouden gaan om verse pasta te maken. Enkel met ei en bloem heb je een geel en stevig deeg, wat geschikt is om zowel verse spaghetti, lasagnevellen of bijvoorbeeld ravioli mee te maken.

Wat vooral heel belangrijk is, is het gebruik van bloem. Wanneer je de pasta gaat gebruiken , zorg er dan voor dat deze goed ‘droog’ is. Zorg ervoor dat je werkblad bedekt is met wat bloem, maar ook het pastadeeg. Op die manier blijft het deeg niet plakken en draai je dit gemakkelijk door het pasta-apparaat.

Ik ga thuis experimenteren met verse pasta en ik ga proberen om een glutenvrij deeg te bedenken. Binnenkort zal ik op mijn website dit recept met jou delen.

Rons Gastrobar Indonesia in Oudekerk aan de Amstel:

Afgelopen week liep ik 1 dag mee in de keuken van dit fantastische restaurant. Ik werd ontvangen door chefkok Tim en na een korte uitleg over de keuken en de gerechten kon ik aan de slag. Ik heb met name geholpen om de voorgerechten te maken en klaar te zetten, zodat de bediening dit kon uitserveren. Ik zou wel kunnen wennen aan alle heerlijke geuren in deze keuken, waar citroengras en laos de aandacht krijgen die het verdient.

Na een aantal taco’s te hebben gevuld, was de laatste taco die ik vulde voor mijzelf om te proeven. De gekruide kip in combinatie met 2 heerlijke sauzen en zuur vond ik verrassend lekker. Dank voor het fijne ontvangst en ik kom hier zeker een keer eten!

Gebakken rijst en kippastei:

Hoe leuk is het om zelf pasteibakjes te maken. Met slechts vers bladerdeeg en wat eigeel kom je al een heel eind. Het is belangrijk om gaatjes te prikken in het bladerdeegvel wat je gebruikt voor de bodem, zodat deze niet gaat rijzen in de oven. Voor een mooi effect smeer je het deeg in met eigeel.

Voor de lunch maakten we deze keer verse nasi. De toevoeging van gedroogde trassi was nieuw voor mij, maar wat is dit lekker! De volgende keer dat ik thuis nasi maak, ga ik dit ingrediënt zeker gebruiken.

Wat gaan we volgende week allemaal doen?

  • Aankomende week krijgen we theorie over de fruitsoorten die er zoal zijn.
  • We zullen ook aandacht besteden aan deeg en beslagen.
  • Op vrijdag zal ik een dag meelopen bij Oriental in het centrum van Amsterdam.

Eet smakeluuk!

3 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie