Pasta met gehaktballetjes en tomatensaus:

Ken jij de app al van Too Good To Go? Dit bedrijf zorgt er samen met jou voor om voedselverspilling tegen te gaan. Jij kunt nu ook jouw steentje bijdragen. Zo maakte ik deze pasta met gehaktballetjes.

Wat is Too Good To Go?

Too Good To Go zorgt er samen met horecabedrijven, supermarkten en andere ondernemers voor dat de consument bewuster omgaat met voedselverspilling. Producten die in de supermarkten worden verkocht en bijna ‘over de datum’ zijn, worden voorzien van een kortingssticker. De klant wordt hierdoor verleidt om dit product voor een lager bedrag alsnog te kopen.

Helaas worden natuurlijk niet al dit soort producten verkocht; dat moet anders moeten de bedenkers van Too Good To Go jaren geleden hebben gedacht!

Hoe werkt Too Good To Go voor jou?

In de app ‘Too Good To Go’ vind je een overzicht van deelnemende ondernemers bij jouw in de buurt. Als zij producten hebben die niet verkocht zijn of bijna over de datum zijn, dan kunnen zij een Magic Box in de app beschikbaar zetten. Jij ziet een groen bolletje bij dit bedrijf en kunt vervolgens dit pakket betalen en ophalen in de winkel. De ondernemer bepaalt in welk tijdsbestek jij dit pakket kunt afhalen. In de winkel meldt je je bij het personeel, zij swipen jouw bon en jij kunt thuis genieten van een tof pakket!

Aan de slag:

Voor dit recept gebruikte ik 2 varkenssaucijzen i.p.v. gehakt. Voordeel hiervan is dat dit vlees al is gekruid en hierdoor makkelijk te bereiden. Ik koos ervoor om er wat kaas doorheen te raspen voor wat extra smaak.

Voor dit pasta met gehaktballetjes maak je je eigen pasta zoals hieronder beschreven. Geen zin in; gebruik dan 100 gr ongekookte pasta naar keuze per persoon.

De ingrediënten: voor 2 personen

Voor de pasta:

 • 150 gr tarwemeel
 • 2 eieren

Voor de saus:

 • 400 ml tomatenstukjes uit blik
 • 2 varkenssaucijzen
 • 2 takjes verse basilicum
 • 50 gr geraspte Pecorino
 • 2 el olijfolie
 • Gemalen peper

De bereidingswijze:

Zeef de bloem en maak een rondje in het midden. Breek hier 2 eieren boven en meng het meel met ei tot een deeg. Bestrijk met extra bloem en zet weg onder een theedoek.

Meng het vlees met 30 gr van de kaas en vorm kleine balletjes, ter grootte van walnoot.

Verhit de olie in de pan en bak de balletjes in 10 min gaar en goudbruin. Snijd in de tussentijd de basilicum fijn en voeg toe in de pan samen met de tomatenblokjes. Breng op smaak met peper.

Variaties en meer:

 • Voor extra groenten kun je champignons, courgette of paprika toevoegen aan de saus.
 • Je kunt ook kiezen voor vegetarisch gehakt.
 • Lekker met een snuf cayennepeper.

Meer inspiratie?

Op mijn website vind je meer pastarecepten, zoals:

Eet smakeluuk!

 

2 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie