Maaltijden van Ekomenu:

image1 (13).jpeg

We kennen allemaal wel de boxen van Hello Fresh, Marley Spoon en de andere grote merken die kant en klaar pakketten aanbieden. Gemak dient de mens, dus voor een 40-urige werkweek en een druk gezin/huishouden, houd je weinig tijd over in de keuken. Als je de boodschappen en het bijpassende recept dan al in huis hebt, is dat wat waard! Iedere maaltijd van Ekomenu wordt apart geleverd in een kartonnen zak. Alle ingrediënten voor het betreffende gerecht vind je terug in de zak inclusief een duidelijke receptenkaart. Met niet meer dan 7 ingrediënten per zak kon het koken beginnen!

Ik besloot om dit voor je uit te proberen. Wat ik hiervan vond, lees je in deze blog.

De 3 maaltijden van Ekomenu:

De volgende maaltijden kreeg ik om uit te proberen:

 • Broodje hamburger met groentefrietjes en sla
 • Venkelrisotto met geroosterde tomaatjes en Parmezaanse kaas
 • Aardappelrosti met provenciaalse balletjes, paprika en broccoli.

Mijn eerlijke mening:

Het broodje hamburger aten wij zaterdagavond nadat we een hele dag druk waren geweest. Hoe lekker om dan thuis te komen en direct aan de slag te kunnen. Dit ultieme comfortfood was erg makkelijk om te bereiden. Terwijl de broodjes samen met de groentefrites in de oven lagen, bakte ik de hamburgers bruin. We gebruikten zelf nog wat mayonaise en ketchup voor op de hamburger, het was tenslotte weekend!

image3 (4).jpeg

Na een drukke werkdag op dinsdag maakte ik de venkelrisotto. Alle ingrediënten smaken erg puur. Venkel vond ik een verrassende smaak in de risotto en had ik nog niet eerder i.c.m. risotto gegeten. De zoetheid van de tomaatjes maakte dit gerecht voor mij helemaal af.

De aardappelrösti vond ik wel een uitdaging, omdat ik dit normaal bind met een ei. In dit recept komt er geen ei aan te pas, maar het eindresultaat viel mij niet tegen. Het traditionele ‘aardappel-groente-vlees gerecht wordt hier toch wel flink onder handen genomen!

Zijn er dan helemaal geen aandachtspunten? Nou, ik zou eerlijk zijn, niet erg veel:

 • De groentefrietjes die bij het broodje hamburger zaten waren pastinaak en wortel. Ik vond deze niet lekker, ook niet nadat ik ze 10 min langer in de oven liet bakken. Ik denk dat zoete aardappel toegankelijker zou zijn geweest voor mij qua smaak. Dit is uiteraard een persoonlijke smaakkwestie.
 • De gele paprika liet ik even achterwege bij de aardappelrösti, gewoonweg omdat ik hier niet van hou. Ik nam een extra stukje van de aardappelrösti.
 • Bij de risotto gebruikte ik zelf nog wat verse knoflook als smaakmaker. Dit zat niet in het pakket.

image2 (9).jpeg

Leuke weetjes:

 • Alle ingrediënten van Ekomenu zijn biologisch. De pakketten worden thuis afgeleverd, waardoor je direct aan de slag kunt.
 • De pakketten kunnen ook worden afgehaald bij een Ekoplaza bij jou in de buurt. Is dat even makkelijk!
 • Ik heb het ‘variatie menu’ uitgetest, maar bij Ekomenu kun je ook kiezen voor een vegetarisch, vegan, gluten-lactosevrij menu of een koolhydraatarm menu. Ze zijn hier dus erg innovatief!

Deze blog is tot stand gekomen is samenwerking met Ekomenu. Ik wil hierbij graag kenbaar maken dat ik altijd mijn eerlijke mening en visie opschrijf. Voor meer vragen verwijs ik je graag door naar mijn disclaimer op www.luukskitchen.com. Meer info over Ekomenu: klik dan even hier!

Eet smakeluuk.

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. kool-family schreef:

  In ken ook alleen Hello Fresh en Marley Spoon en ben van geen van beiden echt wild, vooral omdat de porties klein zijn. Misschien deze eens proberen…

  1. luukskitchen schreef:

   Ik denk dat je hier erg blij van wordt! Ook echt originele receptjes

Geef een reactie