Restaurant Unique in Gouda

Geschatte leestijd: 5 minuten

Op 10 minuten loopafstand van centraal station Gouda vind je restaurant Unique,  redelijk verstopt in een zijstraatje. Zo stond ik ineens vorige week voor de deur van dit restaurant i.v.m. een georganiseerde bloggers meet up. We werden verrast met een vijf gangen lunch en niet zomaar eentje! Restaurant Unique

Restaurant Unique

De starter:

Debbie, de organisator van de bloggers meet up, verwelkomde iedereen en na een korte toelichting van de middag namen we met z’n allen plaats aan tafel. Het leuke van deze dag was dat restaurant Unique een samenwerking heeft gevonden met Michiel van Flor Y Sabor. Over deze olie schreef ik eerder al een blog en zo ontmoette ik ook Michiel real life. Ik kon dan ook niet anders dan starten met een vers sneetje brood i.c.m. de heerlijke olijfolie van Michiel. Daar zat ik dan met een schaaltje olijfolie en een cava. De middag moest nog beginnen en het was pas 12.00 uur 🙂

Al gauw kregen we de eerste gang, een mooi opgemaakt bord met huis gerookte zalm-kropsla-blue skin radijs-creme fraiche. Ik zat nog vol te genieten van het verse brood wat ik flink vol liet zuigen met olijfolie, maar toen ik dit zag was mijn aandacht vol bij de zalm. Soms is het zo jammer dat ik de lezers niet kan laten proeven van de gerechten, want dit had ik graag met je willen delen. Wat een heerlijke rooksmaak bevatte dit stukje vis. De toon was voor mij gezet!

Restaurant Unique

Het tussengerecht:

Zet 20 foodbloggers aan een tafel en het gaat uiteraard maar over een ding: food! Ik vind het zo leuk om een gedeelde passie te hebben met andere mensen en ongegeneerd foto’s te schieten van het eten wat geserveerd wordt. Dat eten hierdoor afkoelt lijkt meer bijzaak te zijn. Als het gerecht maar goed op de foto staat, dan pas mag je aanvallen!

Het tweede gerecht; parel couscous-runderham-uien creme-olijfolie-postelein. Ik vind parel couscous altijd erg lekker. De bite i.c.m. de juiste kruiden maken mij altijd een gelukkig mens. Ik vond de vleessmaak te aanwezig. De runderham was hard uitgebakken en ik vind dat persoonlijk minder. De opmaak zag er wel prachtig uit en ik vond het een mooie tegenhanger van de eerste gang.

Mijn absolute favoriet:

Daar kwam hij aan; een klein kopje voorzien van een heerlijk geurende bisque. Deze bisque had de smaak te danken aan een krachtige bouillon van kreeft, langoustines, aangevuld met verse room.

image3 (21)

Je moet mij ’s nachts niet wakker maken, maar als je dit doet met een kopje van deze verse bisque dan maak ik een uitzondering! De soep was zo smaakvol dat ik eigenlijk ongegeneerd dit kopje wilde uitlikken. Hier kom ik echt voor terug!

 Het hoofdgerecht:

Hoe gezellig het er ook uitziet, maar het nadeel van een lange tafel is dat je de hele avond met dezelfde mensen praat. Dat was in mijn geval niet erg, want ik had heerlijke gesprekken, maar het is ook leuk om weer andere mensen te leren kennen. Ik was tenslotte bij een meet up en zo ging ik van de ene kant naar de andere kant van de tafel.

Je kunt je voorstellen dat een vijf gangen lunch best veel is. Ik ben wel bekend met een 2 gangenlunch, waarbij je vaak geniet van een soepje met broodje. De porties waren hierdoor in een mooie verhouding, zodat we vooral veel konden proeven. Ik kreeg nu een stukje bio hoender met biet en paddenstoelen, voorzien van een laurierjus.

Restaurant Unique

Ik had al ingeschat dat dit een stukje vlees zou zijn, aangezien we gestart waren met vis en het soepje ook vis bevatte. Ik vond dit gerecht vooral heel puur. Je proefde de smaken van de afzonderlijke producten goed en de jus versterkte de smaken.

Het toetje:

Hoe verrassend wil je het hebben; bloedsinaasappel in partjes met olijfolie ijs en olijfoliegelei. Ik vond het echt geniaal bedacht en de combinatie van het zure met het zoete was voor mij perfect.

image5 (10)

Eet smakeluuk!

Volg Luukskitchen ook op bijvoorbeeld Facebook en Instagram en Pinterest. Op deze manier kun je nog beter volgen wat ik allemaal doe en dus mis je niks! Ik vind het fantastisch als je met mijn recepten aan de slag gaat en dit deelt met de #luukskitchen. Heb je hulp op afstand nodig, dan mag je mij altijd een privébericht sturen. 

Restaurant Unique

Home » Recepten, van ontbijt tot desserts: » Restaurant Unique in Gouda

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Debbie schreef:

  Wat een superleuk verslag! Het water loopt me weer in de mond bij je omschrijving van het verrukkelijke eten!

  1. luukskitchen schreef:

   Lief Debbie! Allemaal mede mogelijk gemaakt door jou. Ik zat ook met een lach achter mijn Macbook tijdens het uitwerken ervan😊

 2. kool-family schreef:

  Wat een fijne ervaring! Het toetje lijkt me niet aan mij besteed, maar de rest ziet er geweldig uit!

  1. luukskitchen schreef:

   Het was allemaal erg lekker! Bedankt voor je leuke reactie😊

Geef een reactie