Olijfolie van Flor Y Sabor smaakt heerlijk:

Geschatte leestijd: 3 minuten

Een van mijn favoriete producten voor een goed gevulde salade is zeker olijfolie. Een combinatie van olijfolie, citroensap en zwarte peper maakt mijn salade altijd af. Waar ik ook dol op ben, is het dippen van een stukje brood in olijfolie met een laagje zeezout. Olijfolie van Flor Y Sabor smaakt heerlijk:

Ik heb lange tijd mijn olijfolie trouw gekocht bij de Ekoplaza. De voornaamste reden hiervan was het biologische karakter van de olijfolie. Eerlijk gezegd keek ik de laatste maanden minder nauw naar ‘het bio gehalte’ of de ‘extra virgin’ keurmerken van de olijfolie. Ik ging meer voor goedkoop en veel en minder voor smaak en kwaliteit.

Olijfolie van Flor Y Sabor smaakt heerlijk:

Flor Y Sabor:

Door Facebook kwam ik enkele weken geleden in contact met Michiel Drijver, de man achter Flor Y Sabor. Na een kort telefonisch gesprek werd mij al snel duidelijk met hoeveel passie hij vertelde over olijfolie. Ik werd nieuwsgierig gemaakt en mocht een flesje olijfolie uitproberen.

Flor Y Sabor extra virgin olijfolie is een olie van de eerste koude pers en dat proef je! Michiel steunt met zijn bedrijf de lokale boeren en zorgt ervoor dat uitbuiting niet om de hoek komt kijken. De olijven worden in Andalusië tot olijfolie verwerkt en dat bracht Michiel op het volgende idee:

‘Adopteer een ecologische olijfboom van een eerlijke boer en krijg in ruil hiervoor 4 liter olijfolie van de eerste koude pers’.

Dit concept sprak mij zo erg aan en daarom heb ik besloten om hierover te bloggen.

Het product:

Flor Y Sabor heeft niet alleen een product uitgekozen met een fantastische smaak, maar de verpakking maakt je ook meteen een gelukkig mens. Een mooi zwart blik met een totale inhoud van 0,5 liter. Wat vooral z’n charme heeft, is dat men zelf de datum op de verpakking schrijft. Het blik bevat ook een fijne schenktuit die ervoor zorgt dat je heel gedoseerd de olijfolie kan inschenken.

De smaak:

De olijfolie heeft een heerlijke smaak die dus erg geschikt is voor een salade of het dippen van een broodje. Ook prima te combineren met tapas, dressings, pasta’s, vis en zeevruchten.

Leuke weetjes:

 • Veel van de adoptie olijfbomen zijn meer dan 1300 jaar oud! Deze bomen bevatten nog steeds mooie en grote olijven die geschikt zijn om olijfolie van te maken.
 • Er wordt geen gebruik gemaakt van bestrijdingsmiddelen.
 • De olijfolie van Flor Y Sabor wordt zelfs al gebruikt in diverse (sterren) restaurants.

De adoptie:

Je adopteert een boom voor 100 euro per jaar. In ruil hiervoor krijg je het volgende:

 • Vier liter ecologische, eerste koude pers extra virgin olijfolie.
 • U ontvangt 4 x 1 liter olijfolie in blikvorm.
 • Hierbij krijgt u (eenmalig) 1 schenkflesje, geschikt voor de olijfolie van Flor Y Sabor.
 • Maximaal 3x per jaar een inspirerende nieuwsbrief.
 • Vooral dit vind ik erg leuk: ‘een certificaat met daarop het nummer van uw olijfboom, een foto van de boom en de coördinaten van de locatie van de boom. Dit betekent dat je tijdens jouw reis in Zuid Spanje opzoek kunt gaan naar de olijfboom. Hoe gaaf is dat!

Eet smakeluuk.

Volg Luukskitchen ook op bijvoorbeeld Facebook en Instagram en Pinterest. Op deze manier kun je nog beter volgen wat ik allemaal doe en dus mis je niks! Ik vind het fantastisch als je met mijn recepten aan de slag gaat en dit deelt met de #luukskitchen. Heb je hulp op afstand nodig, dan mag je mij altijd een privébericht sturen. 

Olijfolie van Flor Y Sabor smaakt heerlijk:

8 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Denise schreef:

  Mmmmmmm…. Ik ben dól op olijfolie en sinds ik in Spanje heb gewoond gooi ik altijd veel meer olijfolie over de sla dan Nederlanders normaalgesproken doen. Of over losse tomaten. Of brood inderdaad. Deze ziet er ook nog eens heel hip, strak en trendy uit. En een mooie naam. Leuk als cadeau straks voor de feestdagen.

 2. Mmmmmmm…. Ik ben dól op olijfolie en sinds ik in Spanje heb gewoond gooi ik altijd veel meer olijfolie over de sla dan Nederlanders normaalgesproken doen. Of over losse tomaten. Of brood inderdaad. Deze ziet er ook nog eens heel hip, strak en trendy uit. En een mooie naam. Leuk als cadeau straks voor de feestdagen.

 3. Joni | HFDST 3 schreef:

  Hoe leuk is dat, je ‘eigen’ olijfboom?

 4. Wanda schreef:

  Ik ken dit merk helemaal niet maar ga zeker een kijkje nemen op de site. Ik neem vaak op vakantie olijfolie mee van het bewuste land, op de een of andere manier vind ik dat vaak lekkerder van smaak dan hier.

 5. kool-family schreef:

  Heerlijk! Ik zweer al jaren bij eerlijke olijfolie… Zoceel lekkerder en gezonder… Deze is ook een aanrader: http://www.coandoil.be/product/olijfolie-natuur-kopie-2/

 6. livingonaplane schreef:

  Ik had nog niet eerder gehoord van het idee van het adopteren van een olijfboom. De olijfolie die je bij de de boer kunt halen is stiekem altijd het lekkerst. Fijn dat je via deze weg ook het lekkerste product kunt krijgen.

 7. Judith schreef:

  Wat een goed doel meteen, dan smaakt het extra lekker altijd

Geef een reactie