En dan ben je ineens 30 jaar en sta je midden in het leven:

‘Wat vind je er nou van dat je 30 wordt’, vroeg Robin mij deze week. In deze blog ga ik jullie daar antwoord op geven.

Dertig worden:

Eerlijk gezegd is leeftijd voor mij  een getal. Mijn verjaardag is meer een ijkpunt waarop ik deels terugkijk, maar ook verder kijk. Laten we terug gaan naar 14 januari 2019, de dag waarop ik 29 werd.

Ik werkte nog 2 dagen in het onderwijs, ik kookte 1 of 2 dagen per week bij Allerhande Amstelveen, woonde nog in Nijmegen en was nog niet fulltime bezig met mijn eigen bedrijf.

Nu, amper 1 jaar later dus, woon ik met Robin samen in Amsterdam en word ik iedere dag wakker met de gedachte om van Luukskitchen een succes te maken. Zo ben ik ook begonnen bij het Ron Blaauw College, om meer te leren over het koksvak en voedingsleer. Op 6 maart ga ik examen doen en rond ik de opleiding af.

Ik volg mijn hart, durf keuzes te maken die best spannend zijn en door dingen los te durven laten openen er steeds weer deuren die ik niet had voorzien.

Medicatie en supplementen:

Wat voor mij ook een belangrijke stap was, is de overgang geweest om de medicatie los te laten. Ik slik niet meer 32 pillen per week, maar verruilde de pillendoos voor belangrijke supplementen. Hierover ga ik komend jaar meer schrijven en nadenken in welke vorm ik dit ga gieten.

De reuma blijft een rode draad in mijn leven, maar staat op dit moment op de achtergrond. Luukskitchen vs reuma : 1-0 !

De Vietnamreis:

Wat heb ik daar onwijs veel zin in. Samen met Robin ga ik van 3 februari tot en met 3 maart naar Vietnam en gaan we er echt even tussenuit. Heel eerlijk, we hebben alleen nog maar de reis geboekt. Het geeft mij zo’n goed gevoel dat de reis niet vast ligt, juist omdat ik normaal gesproken al zoveel van mijzelf moet. Het enige wat wij doen zijn de eerste 3 nachten boeken en vanuit daar gaat onze reis verder.

Tijdens deze reis ga ik ook nadenken over Luukskitchen. Waar ligt de focus op dit moment en waar liggen de verbeterpunten?

Ik ben natuurlijk heel benieuwd wat jij van dit soort persoonlijke blogs vindt. Laat gerust een reactie achter, dat waardeer ik natuurlijk onwijs!

Eet smakeluuk!

 

 

 

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Els schreef:

  Super leuk dit te lezen! Zo benieuwd ‘aar jullie reis ook. Ah 30 stelt niets voor, ik stuif al af naar de 40 oh my god! Happy birthday to you xxx Els (healthy_sparkling_rebels)

  1. luukskitchen schreef:

   Haha wat leuk! Goed dat je je instanaam erbij zet, dan weet ik het 😉

 2. Annemiek schreef:

  Leuk een kijkje achter Luukskitchen. Gefeliciteerd, en maak er een mooi jaar van.

  1. luukskitchen schreef:

   Superlief! Dankjewel

 3. Gera schreef:

  Erg leuk om te lezen Luuk je hebt van je 29ste levensjaar naar je 30ste levensjaar een hele boel bereikt je hebt een heel druk leven reist veel maar hebt van je hobby je werk kunnen maken hoe geweldig is dat
  Ik wens je alle goeds toe voor de toekomst
  En ga van je welverdiende rust genieten samen met Robin op vakantie in Vietnamees dikke knuffel voor jullie

  1. luukskitchen schreef:

   Wat lief van jou Gera.
   We hopen je snel weer te zien. 😊

Geef een reactie