Mijn dromen najagen: ik ga stoppen met het onderwijs

Spannend om met jullie te delen, zo spannend vind ik het ook om er een blog over te schrijven. Toch voelt het enorm goed om dit van me af te schrijven. In deze blog vertel ik je graag meer over mijn gemaakte keuze.

Mijn hart volgen:

Vrijwel dagelijks zien jullie mijn passie voorbij komen via social media. Veelal over food, events en zelfbedachte recepten. Nooit over dat andere deel van mijn leven; het onderwijs.

Al ruim 8 jaar sta ik voor de klas en enkele weken geleden heb ik besloten om hier volledig mee te stoppen. Luukskitchen is voor mij niet alleen een naam op social media, maar inmiddels ook een eigen bedrijf waar ik vele uren per dag ‘instop’. Met 2 dagen per week voor de klas voelde ik dat ik beperkter was op de dagen dat ik les moest geven. Ik postte vrijwel niks en het combineren van Luukskitchen met ‘meester Luuk’ werd steeds een grotere opgave voor mij.

Knopen doorhakken:

Na 8 jaar voor de klas te hebben gestaan heb ik besloten ermee te stoppen en mijn hart te volgen. Ik wil een nog groter succes gaan maken van Luukskitchen en die 2 dagen per week dat Luuk ‘meester Luuk’ is, heb ik nodig voor mijn blog. Dat betekent geen vaste werkplek meer, niet meer iedere 24ste van de maand zekerheid van inkomsten, geen samenwerking meer met een team vol enthousiaste mensen en wellicht betekent dat nog veel meer waar ik achter ga komen.

Tegelijkertijd ben ik zo blij met de gemaakte keuze, ervaar ik nu al zoveel vrijheid in wat ik mag doen, heb ik grootse plannen en eindelijk ruimte in mijn hoofd om echt dingen door te zetten.

Ga je dromen achterna:

Ik wil jou graag wat meegeven. Ik vind het echt een clich├ęding, maar volg je hart is echt van toepassing op mijn situatie. Ik realiseer me wel degelijk dat ik met Robin nog geen gezin heb, wij hebben nog geen koophuis en wellicht maakt dat zo’n sprong in het diepe makkelijker. Ook voel ik sterk dat ik gemakkelijk kan terugvallen op het onderwijs of een andere werkplek, indien nodig.

Toch hoop ik jou te inspireren met mijn verhaal; laat je niet leiden door angst, ga van 40 uur in de week bijvoorbeeld naar 36 uur in de week en pak die 4 uur om voor jezelf te ervaren wat je zou willen. Ik heb er ruim 2 jaar voor nodig gehad om te komen waar ik nu sta, maar met kleine stapjes kon ik steeds beter aanvoelen wat mij daadwerkelijk gelukkig maakte.

Ik zou het onwijs tof vinden als je een comment achterlaat onderaan deze blog. Stuur mij gerust een bericht indien je een vraag hebt. Liefs van Luuk.

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Julia Scholten schreef:

  Wat gek dat je precies uit het onderwijs stapt nu ik officieel ga beginnen! Maar vooral wat stoer dat je zo je dromen achterna gaat!!! Heel veel succes!!

  Groetjes, Julia
  (Oud-stagiaire)

  1. luukskitchen schreef:

   Wat leuk! Heel veel plz en succes. Gaat jou helemaal lukken

Geef een reactie