Wagamama aan Max Euweplein Amsterdam is opnieuw geopend

on

Op uitnodiging van Wagamama aan het Max Euweplein in Amsterdam mocht ik de vernieuwde kaart komen testen. Samen met Robin ging ik op pad. Heropening:

Het restaurant is heropend en hoewel ik de vorige inrichting al super vond, ziet het er nu helemaal mooi uit. Wagamama is niet een restaurant waar je lekker lang gaat tafelen, maar iemand zoals ik die de Aziatische keuken weet te waarderen, is hier op z’n plek. Soepen zoals je ze in Azië proeft of een Thaise Phad Thai, het kan hier allemaal!

De voorgerechten:

Ik ben wel fan van een beetje pit in mijn gerecht en koos voor een soep ‘chicken Tom yum’, die tevens nieuw op de kaart staat.  Dit is een zoet pittige kokos en citroengras soep met rijstnoedels, geroerbakte kip, champignons, rode ui, lente-uitjes en taugé, gegarneerd met koriander en munt.

Voor mij persoonlijk iets teveel kip in de soep, dat had niet gehoeven. De balans tussen pittig, zuur en zoet daarentegen vond ik echt heerlijk.

Robin bestelde 2 bao buns, met gemixte paddenstoelen en gepaneerde aubergine. Dit gerecht stond op de vegankaart, een menukaart los van de reguliere kaart. Voor ieder wat wils dus.

Bao buns kun je qua structuur vergelijken met bapaobroodjes.

De hoofdgerechten:

Inmiddels hadden we de smoothie en jasmijnthee verruild voor een glas rosé. Lekker bij de hoofdgerechten dachten we.

Robin koos voor een Donburi; een grote kom gestoomde rijst met kip, eend of rundvlees en gemengde groenten. Hij koos voor de variant met eend en kreeg hier huisgemaakte kimchi bij. Voor hem net te pittig, extra geluk voor mij dus.

Ik had geen zin in rijst, maar meer in noedels en dus ging ik voor de soba noedels in curry olie met peultjes, bok choi, rode ui, chili en taugé in teriyakisaus met een versgebakken zalmfilet. Eenvoud, onwijs smaakvol en typisch Aziatisch. In combinatie met koriander, sesamzaadjes en de kimchi van Robin een euforisch momentje aan tafel voor mij!

De desserts:

Helaas stond er geen kaasplank op de menukaart (dat had ik overigens ook niet verwacht in een Aziatisch restaurant, maar toch). Ik wilde gaan voor lemongrass sorbet, maar dit was er helaas niet meer. Ik ging nu voor een yuzu and lemon tart.

Lekker, maar voor een niet zoetekauw als ik echt iets te zoet.

Ook overtuigd?

Binnenkort in Amsterdam en net als ik dol op de Aziatische keuken, ga dan zeker eens eten bij Wagamama. Naast de heropende zaak aan het Max Euweplein, zit er ook een vestiging op Amsterdam centraal, aan de Noordkant. Leuk weetje; deze vestiging staat geregeld in de Too Good To Go app, iets wat ik dan weer erg waardeer!

Eet smakeluuk!

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie