Wagamama aan Max Euweplein Amsterdam is opnieuw geopend

on

Op uitnodiging van Wagamama aan het Max Euweplein in Amsterdam mocht ik de vernieuwde kaart komen testen. Samen met Robin ging ik op pad. Heropening:

Het restaurant is heropend en hoewel ik de vorige inrichting al super vond, ziet het er nu helemaal mooi uit. Wagamama is niet een restaurant waar je lekker lang gaat tafelen, maar iemand zoals ik die de Aziatische keuken weet te waarderen, is hier op z’n plek. Soepen zoals je ze in Azië proeft of een Thaise Phad Thai, het kan hier allemaal!

De voorgerechten:

Ik ben wel fan van een beetje pit in mijn gerecht en koos voor een soep ‘chicken Tom yum’, die tevens nieuw op de kaart staat.  Dit is een zoet pittige kokos en citroengras soep met rijstnoedels, geroerbakte kip, champignons, rode ui, lente-uitjes en taugé, gegarneerd met koriander en munt.

Voor mij persoonlijk iets teveel kip in de soep, dat had niet gehoeven. De balans tussen pittig, zuur en zoet daarentegen vond ik echt heerlijk.

Robin bestelde 2 bao buns, met gemixte paddenstoelen en gepaneerde aubergine. Dit gerecht stond op de vegankaart, een menukaart los van de reguliere kaart. Voor ieder wat wils dus.

Bao buns kun je qua structuur vergelijken met bapaobroodjes.

De hoofdgerechten:

Inmiddels hadden we de smoothie en jasmijnthee verruild voor een glas rosé. Lekker bij de hoofdgerechten dachten we.

Robin koos voor een Donburi; een grote kom gestoomde rijst met kip, eend of rundvlees en gemengde groenten. Hij koos voor de variant met eend en kreeg hier huisgemaakte kimchi bij. Voor hem net te pittig, extra geluk voor mij dus.

Ik had geen zin in rijst, maar meer in noedels en dus ging ik voor de soba noedels in curry olie met peultjes, bok choi, rode ui, chili en taugé in teriyakisaus met een versgebakken zalmfilet. Eenvoud, onwijs smaakvol en typisch Aziatisch. In combinatie met koriander, sesamzaadjes en de kimchi van Robin een euforisch momentje aan tafel voor mij!

De desserts:

Helaas stond er geen kaasplank op de menukaart (dat had ik overigens ook niet verwacht in een Aziatisch restaurant, maar toch). Ik wilde gaan voor lemongrass sorbet, maar dit was er helaas niet meer. Ik ging nu voor een yuzu and lemon tart.

Lekker, maar voor een niet zoetekauw als ik echt iets te zoet.

Ook overtuigd?

Binnenkort in Amsterdam en net als ik dol op de Aziatische keuken, ga dan zeker eens eten bij Wagamama. Naast de heropende zaak aan het Max Euweplein, zit er ook een vestiging op Amsterdam centraal, aan de Noordkant. Leuk weetje; deze vestiging staat geregeld in de Too Good To Go app, iets wat ik dan weer erg waardeer!

Eet smakeluuk!

 

 

 

41 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Jenny schreef:

  Aahhh leuk! Lang niet meer bij Wagamama geweest. Ik wist niet dat ze aan het verbouwen waren op deze locatie. Die zalm teriyaki noedels bestel ik daar ook áltijd. Die is echt zo lekker, yum. Leuke uitgebreide blog trouwens. Leuk he, om reviews te schrijven 🤗🙌

  1. luukskitchen schreef:

   Heerlijk hè Jenny. Dat is ook absoluut een van mijn favorieten. Leuk dat je meedoet 😊

   1. Rudie schreef:

    Ik kom graag vanuit Twente om hier eens lekker te gaan eten 😋😋

   2. luukskitchen schreef:

    Heel logisch Rudie 😉

   3. Louise schreef:

    Oooh wat gaaf dat ze een vegankaart hebben🙌🏼 Ik haal inderdaad Too good to go weleens op, maar ben er nog nooit echt gaan eten😱 Mijn zus en ik willen meer vegan gaan eten, dus dit zou top zijn😍

   4. luukskitchen schreef:

    Wat leuk dat je meedoet Louise! Ik neem je mee 😊

 2. Anouk sluys schreef:

  Dit lijkt me echt een TOP restaurant ! Ik zou graag met mijn vader willen genieten van een lekkere lunch 😉

  1. luukskitchen schreef:

   Leuk Anouk! Super dat je meedoet met deze winactie

   1. Else schreef:

    Oeee dat lijkt me heerlijk!!😍 Ik doe graag mee Luuk!

   2. luukskitchen schreef:

    Leuk om te horen Else! Ik neem je mee in de loting

  2. Veganwereld 💚 schreef:

   Hi Luuk! Wat een leuke winactie. Wij zijn heel erg fan van de aziatische keuken, ook omdat je daar makkelijk vegan kan eten😊 We zijn afgelopen zomer in Vietnam geweest en we missen het eten nog steeds elke dag! Dat gevoel zullen jullie wel kennen 🤗 We hebben nog nooit bij Wagamama gegeten maar het staat zeker op ons lijstje! Het lijkt me super leuk om hier met mijn vriend heen te gaan om te vieren dat hij (hopelijk😉) is afgestudeerd❤️🎉 Groetjes!

   1. luukskitchen schreef:

    Wat leuk dat je meedoet! Ik neem je mee in de loting van vanavond

 3. Michael Verzijl schreef:

  Lijkt me heerlijk! Ben gek op dit soort gerechten helaas nog nooit bij Wagamama geweest maar eens moet de eerste keer worden toch?

  1. luukskitchen schreef:

   Je hebt groot gelijk Michael. Leuk dat je meedoet

 4. Daniël Scholte schreef:

  Ooit eens bij Waga Mama in Groningen geweest.
  Zou graag met mijn moeder weer eens gaan als ze bij me op visite in Castricum is.

  1. luukskitchen schreef:

   Leuk dat je meedoet Daniel. Ik neem je mee in de loting 😊

   1. Joy droogsma schreef:

    Aaah zo lekker, doe mij ook maar zo’n lekker etentje!!

   2. luukskitchen schreef:

    Leuk dat je meedoet

 5. Social Sjef schreef:

  Wagamama is top! Al een tijdje niet geweest maar nu je er toch over begint! Ik wil wel een avondje tafelen met mijn vrouw, en schuif dan zelf ook lekker aan zou ik zeggen! 👌🏻🙋🏻‍♂️

  1. luukskitchen schreef:

   Leuk om te horen! Tof dat je meedoet met deze winactie

   1. Milenka schreef:

    Ziet er wel heel erg goed uit! Vind het wel leuk om te horen dat ze ook mee doen aan to good to go. Ik ben daar echt een voorstander van! Ik zou dit echt graag willen proberen met mijn vriend!

   2. luukskitchen schreef:

    Leuk om te horen Milenka. Ik neem je mee in de loting vanavond

 6. Sander schreef:

  Altijd leuk acties, ik doe mee hoor (@max600kcal op Instagram).
  Grtz, Sander

  1. luukskitchen schreef:

   Leuk om te horen Sander

 7. Anja schreef:

  Ohhh dat klinkt echt top! Denk dat mijn lief geen moeite met die chicken Tom Yum zou hebben als ‘vleesmens’😉. Ik zou inderdaad liever op de vegan kaart een keuze maken. Dessert? Mwahhh… liever een koffietje toe voor mij ☕️

  1. luukskitchen schreef:

   Leuk Anja. Ze hebben genoeg vega(n) opties, dus dat komt dan helemaal goed

 8. Rebecca schreef:

  Oh ik ben zo dol op Wagamama 😍 ik ben er voor het eerst geweest in Londen en sindsdien ‘verslaafd’! Ik heb misschien door die eerste keren ook altijd de neiging om bij de wagamama in het Engels te bestellen.. 🤣 mijn lievelings gerechten zijn de Beef Teriyaki Donburi, Chicken and Shrimps Soba noodles.. en eigenlijk alle voorgerechten ❤️ Veels te lang geleden dat ik er voor het laatst ben geweest.. ik doe graag mee aan de win actie 💪🏻❤️

  1. luukskitchen schreef:

   Wat leuk Rebecca. Hier spreekt een echte fan zo te lezen 😉 . Ik neem je mee in de loting zondag

 9. john (@johnvannuujstadt) schreef:

  Dat zou lekker zijn.

  1. luukskitchen schreef:

   Zeker weten. Altijd lekker eten daar

 10. john @johnvannuujstadt schreef:

  Dat zou lekker zijn.

  1. luukskitchen schreef:

   Leuk dat je meedoet

 11. Eline Steenbergen schreef:

  Wauw, dat ziet er heerlijk uit allemaal. Mijn dochter van 9 zou dit ook vast fantastisch lekker vinden. Wij willen haar graag meegeven om heel divers te eten. En nu we in de ban van het vorona virus zij is het helemaal van belang om divers en gezond te eten. Daar zou wagamama een steentje aan kunnen bijdragen. Super toffe actie! ♡♡♡♡♡♡

  1. luukskitchen schreef:

   Leuk Eline, ik neem je mee in de loting

 12. Ling Choi schreef:

  Sinds mijn eerste kennismaking in Roermond was ik gelijk fan. Zo blij dat Wagamama ook in Rotterdam zit. Heerlijk eten, daar wil ik graag heen samen met mijn zoon als hij straks klaar is met de toetsweek.

  1. luukskitchen schreef:

   Wat leuk om te horen Ling. Dat is natuurlijk altijd gezellig samen. Ik neem je mee in de loting. Dank voor je reactie!

 13. Rian schreef:

  Dit klinkt superlekker, ik doe mee, neem ik mijn vriendin mee, die daar om de hoek woont, mooie gelegenheid om weer lekker bij te kletsen. ❤

  1. luukskitchen schreef:

   Dat klinkt gezellig Rian. Leuk dat je meedoet 😊

 14. Renaldo nouws schreef:

  Lijkt me echt een top plekje! Zelf nog nooit geweest maar wat ik er van voorbij zie komen looks really good😋 Leuke blogpost ook!

  1. luukskitchen schreef:

   Leuk dat je meedoet Renaldo. Ik neem je mee in de loting vanavond😊

 15. luukskitchen schreef:

  De winactie is zojuist gesloten.

  De waardebonnen gaan naar Eline Steenbergen. Dank allemaal voor het meedoen.

Geef een reactie