Kreeft van de barbecue met kruidenboter:

Als ik iets enorm lekker vind, dan is het wel kreeft. Tijd om een recept te delen met jullie van een kreeft die gegaard wordt op de barbecue. Gezien bij:

Voor het item ‘gezien bij’ maakte ik deze keer een recept van Francine van Heerlijke Happen. Ik koos voor haar recept met kreeft in de hoofdrol. Voor dit recept maak je een kruidenboter die je gebruikt om de kreeft op smaak te brengen.

Francine maakt veel Bourgondische gerechten, smoothies en nog meer lekkers met vlees, vis en lekkere toetjes. Samen gaan we veel op pad en inmiddels hebben wij een mooie vriendschap opgebouwd. Terwijl ik deze blog uitschrijf, zitten we zelfs samen in Frankrijk en hebben we heerlijk genoten van dit smaakvolle gerecht.

De ingrediënten:

 • 2 ongekookte kreeften
 • 75 gr roomboter
 • 5 gr verse bladpeterselie
 • zout/peper
 • 1 el citroensap
 • 2 knoflooktenen
 • 5 el olijfolie
 • Optioneel: mespunt chilivlokken

De bereidingswijze:

Breng een ruime pan met water aan de kook. Gaar de kreeften in 10 min als het water kookt.

Nu komt het spannende deel; de kreeft doormidden snijden. Leg de kreeft plat en zet de punt van het mes iets achter de kop. Druk in een beweging het mes door de kop en snijd doormidden. Vervolgens zet je het mes aan de achterkant van het lijf en druk je het mes door het lijf van de kreeft in een vloeiende beweging naar de staart toe. Halveer op deze manier ook de andere kreeft.

Als de bbq goed warm is, grill je de kreeft op de platte kant 4 min. Draai hem om en smeer de kruidenboter erover en grill nog 4 min extra. Serveer met een salade en wat stokbrood.

Variaties en meer:

Eet smakeluuk!

 

 

 

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Roefie1 schreef:

  Mmmmmmmm, hou me aanbevolen 😋😋

  1. luukskitchen schreef:

   Kan geregeld worden 😉

 2. Willemien schreef:

  Oh ik vind jou en die Heerlijke Happen altijd zo leuk met elkaar!

  1. luukskitchen schreef:

   Dit is een recept van Francine. Lekker he 😊

Geef een reactie