Restaurant Waud in Nijmegen Oost staat voor eerlijk eten:

Voor de tweede keer ging ik eten bij restaurant Waud in Nijmegen. Duurzaamheid, eerlijk eten en waar mogelijk biologisch; echt helemaal mijn ding ! In deze blog vertel ik je graag over mijn ervaringen van deze heerlijke avond. Een zomerse avond:

Ik ging samen met Robin eten en we reserveerden een tafel buiten op het terras bij Waud. Je kunt zowel voor als achter op het terras zitten, net wat je fijn vindt. Op de menukaart kun je zien wat de specials zijn van die week.

Bij Waud passen ze iedere week het menu aan, ingespeeld op seizoensproducten, duurzaamheid en wat voorradig is. Het kan dus voorkomen dat een bepaald gerecht op de avond niet meer geserveerd kan worden, maar er is genoeg lekkers om dan op terug te vallen.

We begonnen de avond met een gin tonic en rum cola voor Robin. Samen met twee gegratineerde oesters met kaas en twee oesters met sjalot, zwarte peper en citroen kon de avond voor ons beginnen!

De services:

Wouter, chefkok in de keuken en eigenaar van het restaurant, begon in 2009 dit restaurant. Na wat veranderingen, met name de bar die een andere plek kreeg, wordt hij versterkt door Marjolein. Zij zorgt ervoor dat je als gast echt gast bent; uit eten is toch een avondje op stap in mijn ogen en Marjolein is in staat om je dat gevoel te geven. Ze gaat graag een praatje aan met de gasten en houdt alles nauwlettend in de gaten.

Ook Wouter, een jonge kok die iets meer dan 6 maanden in de keuken staat, is een enthousiaste jongen die geboren is voor het vak. Het is prachtig om te zien hoe ze als team functioneren en iedereen zijn eigen taken uitvoert.

Zomerse bordjes:

Na de oesters, waar we overigens ook heerlijk geroosterd brood bij kregen met een huisgemaakte pesto werden we verwend met een steak tartare voor Robin en een zalmtartare voor mij. Door de steak tartare zat rauwe paprika, wat dit klassieke gerecht een lekkere twist gaf. De zalmtartare was fris, mede door de zoetzure komkommer die erbij geserveerd wordt. Samen met een glas rosé en een ondergaande zon een heerlijke avond!

Een vegan gerecht:

Wouter kwam bij ons aan de tafel om te vertellen over een nieuw gerecht, met savooiekool in de hoofdrol. Deze groene groente is ook in het seizoen en hij maakte er een veganistische bereiding mee, met champignons, pompoen, gegrilde ananas, sesam en een lichtpittig sausje.

De combinatie van dit alles was top en ondanks dat ik geen fan ben van warm fruit door het eten, had de ananas een heerlijke smaak en was dit een goede toevoeging.

De verhuizing naar binnen:

Hoe warm de dag ook begon, terwijl wij aan het wachten waren op het hoofdgerecht viel het ineens met bakken uit de lucht. Nadat wij ons drankje veilig hadden gesteld konden we binnen plaatsnemen. We kregen een heerlijke visspies, gegrild op de Big Green Egg met coquilles, gamba’s en gewokte paksoi. Samen deelden we ook gegrilde entrecote met kastanjechampignons, aardappels en een heerlijke jus.

De dessertwijnen en kaasplank:

Marjolein liet ons de dessertwijnen proeven en de port die ze serveren. Als ik ergens dol op ben, dan is het een kaasplank met een lichtzoete dessertwijn. Ik koos voor een PX, terwijl Robin de port meer kon waarderen.

De kaasplank werd uitgeserveerd, met onder andere Taleggio kaas, huisgemaakt vijgenbrood, pruimenjam en vers fruit. De plank zag er werkelijk prachtig uit en de kazen waren goed op temperatuur en hadden stuk voor stuk een uitgesproken smaak. Een kaasplank zoals ie hoort, echt fantastisch!

Ook overtuigd?

Restaurant Waud in Nijmegen Oost bezocht ik voor de tweede keer. Ik wil je ook graag verwijzen naar de blog die ik eerder schreef over die ervaring. Als je net zoals ik houdt van (h)eerlijk eten, lekkere smaakcombinaties en oog voor duurzaamheid dan is een bezoekje aan dit restaurant zeer de moeite waard.

Eet smakeluuk!

Advertenties

7 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Lekker bezig die collegaatjes!

  1. luukskitchen schreef:

   Ze hebben wederom weer onwijs hun best gedaan!

   1. Mooi blog geschreven! Toppers!

   2. luukskitchen schreef:

    Dankjewel

 2. Lekker bezig die collegaatjes!!

  1. luukskitchen schreef:

   Het was weer genieten

Geef een reactie