Glutenvrije salade met forel en huttenkase:

img_1986

Haring, makreel of forel; vette vis is voor mij wekelijkse kost. Ik probeer dit minimaal 1 keer per week te eten. Vaak gaat er zo’n 100 gram door de salade, die ik vervolgens meeneem naar mijn werk.De meeste mensen weten dat vette vis gezond is, maar 2x vis per week kan nog een hele opgave zijn. Ik eet bijna wekelijks (op woensdag) een haring met uitjes. Als je het hebt over guilty pleasures, dit is er voor mij een!

Deze forelsalade is heerlijk op een wrap of geroosterde boterham. Uiteraard kun je ook 2 eetlepels door een salade doen om de nodige eiwitten binnen te krijgen.

De ingrediënten:

 • 100 gr hüttenkäse
 • 150 gr gerookte forel
 • 2 tl mosterd
 • 10 mini augurken
 • Peper; optioneel

De bereidingswijze:

Snij de augurk in stukjes. Prak met een vork de forel in kleine stukken. Pak een mengkom en voeg de forel, hüttenkäse, augurken, peper en mosterd toe. Goed roeren en smeer uit op een volkoren boterham of wrap.

Variaties en meer:

Op mijn website vind je meer lunchopties, zoals:

Eet smakeLuuk

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Hendrik schreef:

  Ziet er heerlijk uit! En het past bij mijn Fitatu eetschema!

  1. luukskitchen schreef:

   Wat leuk om te horen Hendrik

Geef een reactie