Pittige spitskool uit de wok met een falafelburger

Meatless Monday; ik vind dit soort dagen niet perse nodig. Bewuste keuzes moet ieder voor zich maken en voor mij hoeft daar geen dag aan vast te hangen. In deze blog deel ik graag een veganmaaltje met spitskool.

Aan de slag:

Op mij blog vind je al een ander lekker gerecht met spitskool in de hoofdrol. Ik maakte deze keer een veganvariant en ook zonder rijst. Nu ik weer fanatiek aan het sporten ben, wil ik vooral veel groente met een vega vleesvervanger of een goed stuk vlees of vis. Ik koos deze keer voor een gerecht zonder die laatste twee opties.

De ingrediënten:

 • 1 spitskool
 • 2 falafelburgers
 • 2 tenen knoflook
 • 2 cm verse gember
 • zout/peper naar smaak
 • 2 tl sambal oelek
 • 2 el ongezouten roomboter
 • 2 el ongezouten pinda’s

De bereidingswijze:

Halveer de spitskool en snijd fijn. Hak de knoflook en gember ook fijn. Verwarm 1 el boter in de  wok en bak de gember en knoflook 3 min op middelhoog vuur. Voeg de spitskool toe en bak 6 min op hoogvuur. Schep regelmatig om.

Voeg de pinda’s toe en bak nog 2 min mee. Zet weg en verwarm een koekenpan. Bak de falafelburgers in 1 el roomboter 5 min goudbruin en krokant.

Variaties en meer:

 • Ik koos ervoor om dit gerecht lekker pittig te maken, maar laat dit gerust weg als je dit niet lekker vindt.
 • Lekker om het sap van 1/2 citroen erdoor te mengen.
 • Gebruik ook eens wat taugé, brocolliroosjes of bloemkool door dit gerecht voor een extra portie groenten.

Meer vega inspiratie?

Check dan onderstaande recepten:

Eet smakeluuk!

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Eva schreef:

  Super lekker Luuk!

Geef een reactie