Biologische amandelmelk met een twist

Amandel-, soja-, haver- en cashewmelk; ik zie steeds meer varianten in de supermarkt waarvan ik weet dat je deze ook prima zelf kunt maken.

Aan de slag:

Ik bekijk vrijwel altijd de voedingswaarde van een product en zo zag ik bij amandelmelk (DM, huismerk winkel in Duitsland) 1 l pak voor 2,75 euro. Tot mijn verbazing zaten er maar voor 7% amandelen in, aangevuld met water en een beetje zout. De amandelmelk die ik voor je heb gemaakt bevat hele andere verhoudingen en ik beloof je dat je hier vrolijker van wordt! Qua kosten scheelt het in ieder geval niet veel met een literpak uit de supermarkt en je weet ook nog eens precies wat erin gaat.

Normaal gesproken week je dit geruime tijd in de koelkast en hou je een behoorlijke hoeveelheid pulp over. Ik pureer dit alles met een staafmixer en drink deze kleine vezels gewoon op. Ik vergelijk het met een ‘smoothie-achtige’ structuur. Doe wat je zelf lekker vindt! 

De ingrediënten:

  • 50 gr amandelen
  • 1l  (gefilterd) water
  •  ½ tl (keltisch) zeezout

 Bereidingswijze:

Amandelen zeker 8 uur weken in het water samen met het zout. Pureer het mengsel met bijv. een staafmixer fijn. Zeef dit met een oude theedoek of een vergiet. 

Bewaren in een glazen fles of weckpot in de koelkast.

Variaties en meer:

  • Amandelmelk is heerlijk in combinatie met een banaan in de blender. 300 ml + 1 banaan = perfect!
  • Met een beetje pit? Voeg 1 tl gemberpoeder toe voor een pittige smaakbeleving.
  • Wil je de melk wat zoeter? Voeg tijdens het blenden 1el honing toe.

 Eet smakeluuk!

 

Advertenties

Geef een reactie