Eendenborstsalade met rucola, pompoenpitten en pesto:

Ken jij de app al van Too Good To Go? Dit bedrijf zorgt er samen met jou voor om voedselverspilling tegen te gaan. Jij kunt nu ook jouw steentje bijdragen. Ik vertel je in deze blog graag meer over dit mooie concept en deel graag een recept met je.

Wat is Too Good To Go?

Too Good To Go zorgt er samen met horecabedrijven, supermarkten en andere ondernemers voor dat de consument bewuster omgaat met voedselverspilling. Producten die in de supermarkten worden verkocht en bijna ‘over de datum’ zijn, worden voorzien van een kortingssticker. De klant wordt hierdoor verleidt om dit product voor een lager bedrag alsnog te kopen.

Helaas worden natuurlijk niet al dit soort producten verkocht; dat moet anders moeten de bedenkers van Too Good To Go jaren geleden hebben gedacht!

Hoe werkt Too Good To Go voor jou?

In de app ‘Too Good To Go’ vind je een overzicht van deelnemende ondernemers bij jouw in de buurt. Als zij producten hebben die niet verkocht zijn of bijna over de datum zijn, dan kunnen zij een Magic Box in de app beschikbaar zetten. Jij ziet een groen bolletje bij dit bedrijf en kunt vervolgens dit pakket betalen en ophalen in de winkel. De ondernemer bepaalt in welk tijdsbestek jij dit pakket kunt afhalen. In de winkel meldt je je bij het personeel, zij swipen jouw bon en jij kunt thuis genieten van een tof pakket!

Aan de slag:

Met de producten uit de ‘Magic Box’ bedacht ik een salade met eendenborstfilet. In de voorraadkast heb ik altijd noten of zaden staan en voor dit recept koos ik voor pompoenpitten. Samen met wat tomaat en komkommer een heerlijke maaltijdsalade!

De ingredienten:

 • 2 stukken eendenborstfilet, biologisch 450 gr
 • 75 gr rucola
 • 75 gr basilicumpesto
 • 5 tomaatjes (tomaten)
 • 1/3 komkommer
 • 2 el pompoenpitten

De bereidingswijze:

Verwarm een grillpan op hoog vuur. Check of de pan goed heet is, door enkele waterdruppels te laten verdampen in de pan. Bak de eendenborstfilet op de huidkant 3 min op hoog vuur. Schroei de andere kant dicht en bak 1 min op middelhoog vuur. Bak nog 6 min op de huidkant aan en laat rusten onder aluminiumfolie.

Verdeel de rucola over een grote schaal, halveer de komkommer, verwijder de zaadlijst en snijd in ringen. Snijd de tomaat in partjes en verdeel met de komkommer, pesto en pompoenpitten over de rucola.

Snijd en vlees in parten en garneer over de salade.

Variaties en meer:

 • Deze salade smaakt ook fantastisch met geraspte wortel.
 • Maak de salade extra lekker met walnoten.
 • Je kunt ook kiezen voor gerookte eendenborstfilet. Op die manier hoef je het vlees niet zelf meer te bereiden.

Meer inspiratie?

Voor Too Good To Go maakte ik meer recepten met hun ‘Magic Box’, zoals:

 • Voor deze salade Nicoise redde ik enkele blikjes tonijn. Daarmee maakte ik de welbekende klassieker en gaf hier een eigen draai aan.
 • Zoete muffins kennen we allemaal, maar wist je ook dat je met gemak hartige muffins kunt maken?
 • Ik ben dol op champignons en enkele maanden geleden maakte ik hier een ovenschotel van met gegratineerde champignons.

Eet smakeluuk!

 

Geef een reactie