Gezonde wortelmuffins met kaneel en sinaasappel:

Ik ging voor Odin aan de slag met een glutenvrij recept. In deze blog lees je over de gezonde wortelmuffins. Al jaren koop ik veel van mijn boodschappen biologisch. Ik voel mij goed bij het eten van biologisch eten en ben ook bereid hier iets meer voor te betalen. Zo zijn zuivelproducten die wij kopen zoals kaas, kwark en eieren biologisch.

Aan de slag:

Terug naar de gezonde wortelmuffins, want daar gaat het in deze blog om. Ik vind het prettig om glutenarm/vrij te eten. Niet alleen vanwege mijn reuma, maar op deze manier eet ik automatisch ook meer groenten, zaden, pitten en noten. Ook geraffineerde suikers laat ik links liggen in mijn recepturen. Ik vind het heerlijk om dit te vervangen door honing, ahornsiroop, kokosbloesemsuiker of in dit geval rijststroop.

Details

Hoeveel?

12 muffins

Voorbereiden:

15 min

Kooktijd:

20 min

de ingredienten:

 • 200 gr wortels

 • 2 eieren

 • Rasp van 1 sinaasappel

 • 1 banaan

 • 50 ml rijststroop

 • 200 gr amandelmeel

 • 2 tl bakpoeder

 • 2 tl kaneel

 • Snuf zout

 • 80 ml kokosolie

 • 50 gr rozijnen

de bereidingswijze:

 • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Smelt de kokosolie in een steelpan en zet van het vuur. Meng de droge ingrediënten (amandelmeel, bakpoeder, kaneel, zout en rozijnen) in een mengkom goed door elkaar.
 • Druk een banaan plat met de achterkant van een vork en rasp de sinaasappelschil. Rasp de wortels grof en voeg samen met de eieren, kokosolie en rijststroop toe aan de droge ingrediënten.  Roer goed door en verdeel over de ingevette muffinvorm. Druk aan met de achterkant van een lepel.
 • Bak af in 20 min in de voorverwarmde oven.

Variaties en meer:

Op mijn website vind je meer glutenvrije snacks, zoals:

Eet smakeluuk!

Deze blog is tot stand gekomen middels een samenwerking met Odin; biologische foodcooperatie. In mijn ‘disclaimer’ vind je meer terug over dergelijke samenwerkingen. 

 

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie