Een zomers tuinfeest voor jong en oud organiseren is niet moeilijk:

Lange, hete zomerdagen vragen om tuinfeesten met de hele familie.
Terwijl grootouders genieten van een glaasje, spelen de kinderen in de tuin. Maar wat doe je als de verveling toeslaat? Hoe kan je de sfeer ontspannen en vrolijk houden? 

Kinderen en volwassenen hebben heel andere noden. Volwassenen genieten van rust, van lekker eten, van een glaasje en van gezellige babbels. Kinderen willen spelen en hebben vaak nood aan gezelschap, ideeën en ruimte om te spelen. Een familiefeest kan dus een uitdaging vormen. Zeker op warme zomerdagen. 

garnalen van de bbq

Verdeel en heers:

Een goede manier om je tuinfeest goed te laten verlopen, is het feest plannen. Verdeel je tuin op in een paar zones. Een zone waar de kinderen naar hartenlust kunnen kliederen met water en speelgoed, en een zone waar volwassenen rustig kunnen zitten zonder bang te hoeven zijn om een plens water in de nek te krijgen. 

Door duidelijke regels op te stellen, hou je het overzichtelijk. Natuurlijk mogen de kinderen gezellig bij de volwassenen komen zitten, maar speelgoed hoort niet thuis in de zone van de volwassenen. En natuurlijk mag oma met waterballonnen gooien, maar wel enkel in de kinderzone. 

Knabbels en drankjes voor iedereen:

De beste manier om iedereen tevreden te houden, is er voor zorgen dat iedereen wat te drinken en te knabbelen heeft. Stel een tafel op in de kinderzone waar de kinderen zelf frisdrank en sappen kunnen inschenken en zelf snacks kunnen kiezen. Dit geeft de kinderen de vrijheid om zelf wat te drinken en te eten wanneer ze dat willen. 

bbq gepofte aardappel

Volwassenen drinken liever een glaasje wijn of een biertje dan een glas kleffe frisdrank. Je kan drankjes en knabbels serveren op elegante schotels, of je kan het jezelf gemakkelijk maken en net zoals voor de kinderen een tafel opstellen waar iedereen zichzelf kan bedienen. Met een weggooi bbq kan je zelfs gemakkelijk warme hapjes zoals kippenvleugeltjes roosteren en serveren. 

website luukskitchen

Hou wat extra achter de hand 

Tuinfeesten kunnen heerlijk lang doorgaan. Voor je het weet zijn de kinderen uitgespeeld en vervelen ze zich. Door iets leuks achter de hand te houden, pak je verveling snel en doeltreffend aan. Denk aan een opblaasbaar zwembad gevuld met water en glow sticks waar de kinderen ’s nachts in kunnen spelen. 

Je hoeft het niet ver te zoeken. Met wat creativiteit en het verrassingselement kom je al heel ver. Zo wordt jouw tuinfeest een succes voor jong én oud. 

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Seeders. 

 

Geef een reactie