De draad weer oppakken op sportgebied. Let’s go to the gym

on

Recepten bedenken en mooie foto’s schieten; hele dagen kan ik ermee vullen. Op sportgebied heb ik veel meer een haat-liefde verhouding. In deze blog vertel ik je hier graag meer over en deel ik vijf eiwit- en vezelrijke snacks met je.

Fitnessen:

Ik denk dat ik gisteren zojuist mijn vierde lidmaatschap heb afgesloten in 10 jaar tijd. Voorheen koos ik altijd voor het ‘goedkoopste’ abonnement, een jaar lang sporten voor …. per maand. Nu weet ik wel beter en betaal ik liever maandelijks, maar heb ik zelf de keuze wanneer ik opzeg. Fitnessen is voor mij hetzelfde als het maken van een tentamen vroeger; ik zag er altijd tegenop maar daarna voelde ik mezelf echt goed. Herken je dat? Dat effect ervaar ik ook na het sporten.

Ik heb al 2 zwem-  en 1 bikram yoga-abonnement laten verlopen. Ik nam voor beide een 10-rittenkaart, maar dan moest je dit wel in een half jaar opmaken. Ik begin dan altijd heel fanatiek, maar uiteindelijk zwakt dit af en laat ik dit gewoon verlopen. Dat stukje discipline lijk ik soms te missen.

Waarom dan toch weer sporten?

In eerste instantie kan ik je vertellen dat ik überhaupt blij ben dat ik kan sporten. Ik heb ruim 3 jaar geleden ervaren dat ik dit niet kon en ik was toen echt intens verdrietig. Niet kunnen bewegen, beperkt zijn in het verplaatsen van jezelf is echt niet niks. Voor mijn reuma is het ook van groot belang dat ik beweeg en daarom heb ik er toch weer voor gekozen om te gaan sporten.

Ik vind het wel spannend om echt aan krachttraining te doen, omdat dit 3 jaar geleden niet goed ging. Ik herkende toen veel pijn in mijn handen, maar kon dit niet plaatsen. Voor mij is het belangrijk om wel te bewegen, maar ik moet mijzelf hierin niet gaan uitdagen. Extra 5 kg erbij werkt voor mij niet. Korte herhalingen en vooral ook rust tussendoor is erg belangrijk.

Voedzame snacks:

Wil jij nu net als ik wel onbezorgd kunnen genieten van wat lekkere snacks voor tussendoor? Ik heb een aantal recepten op mijn blog die hoog in eiwitten en vezels zijn.

Ik ben zelf altijd opzoek naar gezonde snacks en deze passen hier goed bij:

 

 

Eet smakeluuk!

 

 

 

Geef een reactie