Scroppino met verse munt:

Scroppino met verse munt maak je eenvoudig zelf.

Van jongs af aan al ben ik enorm fan van citroenijs. Ik weet niet beter dan dat ik altijd een bolletje citroenijs at als ik een smaak mocht kiezen bij de ijssalon. Zo ben ik ooit in Sicilië geweest, om precies te zijn in Taormina bij ‘Restaurant Granduca’. Daar bestelde ik 3 keer op rij hetzelfde dessert; de Siciliaanse scroppino. Lekkerder dan daar heb ik ‘m nooit meer op, maar deze variant met munt komt zeker in de buurt!

De zure smaak van citroenijs past perfect bij de frisse munt. Ik koos in dit recept voor wodka, maar je kan ook kiezen voor bijvoorbeeld gin. Mocht je dat te sterk vinden, voeg dat wat meer prosecco toe en laat de sterke drank dan achterwege. Kies dus vooral wat jij lekker vindt als je aan de slag gaat met dit scroppino recept. 

Scroppino met verse munt:

Scroppino met verse munt:

Recipe by Luuk
Course: Recept, Zoet en toetjes:
5 from 4 votes
Servings

2

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time
Calories

300

kcal
Total time

5

minutes

De ingrediënten:

 • 600 ml 600 citroenijs

 • 90 ml 90 wodka

 • 400 ml 400 prosecco

 • 5 gr 5 verse munt

De bereidingswijze:

 • Zorg dat het ijs 5 min op kamertemperatuur komt en dat de wodka en prosecco koud zijn.
 • Pluk de blaadjes van de takjes munt af.
 • Meng het ijs, de wodka en de prosecco in de blender en voeg de muntblaadjes toe.
 • Schenk over in 2 champagneglazen. Decoreer eventueel met een blaadje munt of schijfje citroen.
variaties en meer:
 • Scroppino is erg lekker met citroen sorbetijs. In sommige supermarkten vind je ook limoenijs, wat ook heerlijk smaakt. Kies dus wat jij lekker vindt. 
 • Ik koos voor verse munt ter decoratie, maar je kan ook wat citroenschil raspen door de scroppino voor een extra twist. 
 • Vind je wodka te sterk? Laat dit dan achterwege. Ook lekker met bijvoorbeeld gin. 

scroppino met verse munt

EET SMAKELUUK!

Volg Luukskitchen ook bijvoorbeeld op Facebook en Instagramen Pinterest. Op deze manier kun je nog beter volgen wat ik allemaal doe en dus mis je niks! Ik vind het fantastisch als je met mijn recepten aan de slag gaat en dit deelt met de #luukskitchen. Heb je hulp op afstand nodig, dan mag je mij altijd een privé-bericht sturen. Ik help je graag op weg, dus laat het weten en stuur mij een bericht. 

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Francine Lankamp schreef:

  Dit is zó lekker !!

  1. luukskitchen schreef:

   Zo lekker verfrissend

 2. Dory schreef:

  Dol op een scroppino

  1. luukskitchen schreef:

   Lekker he!

Geef een reactie