Amaretto sour cocktail maken:

Een amaretto sour zal bij veel mensen in de smaak vallen. Ik vertel je er in deze blog alles over.

Ik ben erg van fan cocktails, vooral als ze lekker kruidig of zuur smaken. Te zoete cocktails zijn niet aan mij besteed, dus ging ik deze amaretto sour maken. 

Deze cocktail is heel makkelijk om te maken, aangezien je maar 3 ingrediënten nodig hebt: crushed ice, citroensap en amaretto. Wil je de cocktail wat zoeter, voeg dan meer amaretto toe. Dol op een zure smaak, dan voeg je wat extra citroensap toe. 

Een andere tip die ik voor je heb hoe om te gaan met het ijs. Natuurlijk kun je ijsblokjes gebruiken voor deze cocktail, maar persoonlijk ben ik dus meer fan van crushed ice. Als je dit 5 minuten van tevoren in het glas legt, krijg je aan de buitenkant van het glas mooie condensvorming. Je kan er ook voor kiezen om de glazen bijvoorbeeld kort in de koelkast te zetten als je deze amaretto sour gaat maken.

Amaretto sour cocktail maken:

Amaretto sour cocktail maken:

Recipe by Luuk
Course: Recept, Zoet en toetjes:
5 from 2 votes
Servings

2

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

0

minutes
Calories

300

kcal
Total time

5

minutes

De ingrediënten:

 • 200 gr 200 crushed ice

 • 2 2 bio citroenen

 • 100 ml 100 amaretto

De bereidingswijze:

 • Snijd de citroenen doormidden en pers het sap eruit. Verwijder de pitten eruit.
 • Verdeel het ijs over de twee glazen, schenk de helft van het sap erin en voeg 50 ml amaretto toe. Als je dit goed doet, zie je twee laagjes ontstaan in het glas.
 • Serveer in mooie cocktailglazen of gin tonic glazen.
variaties en meer:
 • Ik zou altijd kiezen voor biologische citroenen, aangezien de smaak hiervan echt intenser is. Geloof me, dit proef je dus echt terug in je cocktail. 
 • Iedere amaretto is natuurlijk geschikt voor dit recept, maar een goedkopere variant is uiteraard vaak wat minder qua smaak. Kies dus vooral een soort die jij lekker vindt.
 • 1 el honing geeft ook een lekkere smaak aan deze cocktail. Uiteraard wordt de cocktail dan wel iets zoeter. 

Volg Luukskitchen ook bijvoorbeeld op Facebook en Instagramen Pinterest. Op deze manier kun je nog beter volgen wat ik allemaal doe en dus mis je niks! Ik vind het fantastisch als je met mijn recepten aan de slag gaat en dit deelt met de #luukskitchen. Heb je hulp op afstand nodig, dan mag je mij altijd een privé-bericht sturen. Ik help je graag op weg, dus laat het weten en stuur mij een bericht. 

eet smakeluuk!

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Francine Lankamp schreef:

  Oeh ik hou wel van een zuurtje

  1. luukskitchen schreef:

   Heerlijk he! Fijne smaken zo samen

 2. Dory schreef:

  Lekker deze frisse cocktail

  1. luukskitchen schreef:

   Echt super lekker

Geef een reactie