Perslunch Visrecepten over de pijlinktvis

Geschatte leestijd: 2 minuten

Luuk van Merwijk

Op uitnodiging van Visrecepten was ik aanwezig bij de perslunch over de pijlinktvis. Wat ik niet wist, is dat dit visje bij ons uit de Noordzee wordt gevist. Dat verklaart waarom deze vis zo vers was. In deze blog vertel ik je meer over deze dag.

De pijlinktvis:

De meeste mensen, waaronder ik zelf, denken bij inktvis al snel aan de calamaris uit de Zuid Europese landen. Een leuk feitje is dat de meeste inktvis die daar wordt gegeten, gewoon uit ons kleine land afkomstig is. De Noordzee zit de laatste jaren overvol met pijlinktvis en hierdoor kunnen vissers hier goed op vissen met hun netten. Er wordt jaarlijks zelfs 1800-2000 ton pijlinktvis gevangen in de Noordzee.*

Perslunch Visrecepten

De perslunch in IJmuiden:

Naast de prachtige verhalen die we hoorden van de vissers zelf, werd er uiteraard ook gegeten en geproefd. Ik kon genieten van 4 soorten gerechten met de pijlinktvis in de hoofdrol. Van een heerlijke zwarte risotto tot een salade met inktvis en van mihoen tot aan gevulde inktvis uit de oven.

De perslunch vond plaats bij Pluijms eetbare wereld. Wat een prachtige winkel heeft hij met de meest mooie Italiaanse producten. Ik ga hier zeker nog een keer langs.

Eet smakeluuk!

* De informatie uit deze blog is deels afkomstig uit de persmap, ontvangen bij het event. Perslunch Visrecepten

Volg Luukskitchen ook op bijvoorbeeld Facebook en Instagram en Pinterest. Op deze manier kun je nog beter volgen wat ik allemaal doe en dus mis je niks! Ik vind het fantastisch als je met mijn recepten aan de slag gaat en dit deelt met de #luukskitchen. Heb je hulp op afstand nodig, dan mag je mij altijd een privébericht sturen. 

Home » Recepten, van ontbijt tot desserts: » Perslunch Visrecepten over de pijlinktvis

Geef een reactie