Restaurant de Beejekurf:

Een vijf gangendiner van 53 voor 34 euro; dat is maar liefst 36% korting. Ook genieten bij dit toprestaurant? Klik dan even hier.

Bij binnenkomst word je hartelijk ontvangen door de gastvrouw van het restaurant. Al snel namen we plaats aan een mooi gedekte tafel en werd onze bestelling opgenomen; een rode en een witte wijn met een fles plat water. Toen de gastvrouw even later terugkwam, vroegen wij haar naar de naam van het restaurant. Ze vertelde ons dat dit restaurant de Beejekurf (bijenkorf) heet, omdat ze het erg belangrijk vinden dat het personeel goed op elkaar is ingespeeld. ‘De samenwerking is hierbij een absolute pre, net zoals bijen dat doen’, vertelde ze.

image1 (17)

De hartelijke ontvangst en de persoonlijke aandacht zorgden bij ons voor hoge verwachtingen van wat nog zou komen!

De starter:

De gastvrouw vroeg ons of er dingen zijn die wij liever niet aten. Ik geef hier altijd aan geen fan te zijn van lamsvlees, gorgonzola en geitenkaas. ‘Ook niet als de geitenkaas licht aanwezig is?’ zei ze. Ik heb de flamküchen met geitenkaas, tomaat en hamcrème geprobeerd, maar het is gewoon niet mijn ding die geitenkaas. Mijn moeder daarentegen, een flinke fan van geitenkaas, genoot met volle teugen!

image2 (13)

De amuse:

Het oog wil ook wat en hoe leuk om een amuse van gemarineerde asperge met hangop, bleekselderij en ansjovis te serveren op een bord met aspergeschillen! Leuk bedacht en de smaak van de gemarineerde asperge was ook heerlijk!

image3 (8)

Het voorgerecht:

Ik waardeer dit gerecht steeds meer; steak tartare. Dit gerecht was niet alleen een plaatje om te zien, maar ook fantastisch opgemaakt met heerlijke seizoensproducten zoals komkommer, radijs en asperges. De smaak van het gerookte rundervet was er een die ik nog niet kende. Wat jammer dat mijn bord zo snel leeg was.

image4 (5)

Een soepje:

Ik zie het vaker en vind het eigenlijk ook een prima keuze; bij een 5-gangendiner wordt er vaak gekozen om na het voorgerecht een soepje te serveren.

Deze bisque, een huisgemaakte kreeftensoep, werd geserveerd met een dumpling van Noordzeekrab en zeekraal. De gastvrouw schonk de soep pas aan tafel op en liet het kannetje staan, zodat je hier zelf nog wat bij kon schenken. Ik kan je vertellen dat het kannetje leeg terugging naar de keuken. Wat was de smaak van dit soepje fantastisch!

image5 (1)

Bij dit gerecht kregen we ook verse roomboter met zeezout en een huisgemaakt pompoenbroodje.

 Het tussengerecht:

Gegrilde kabeljauw met tamarillo en wortel. Wij hadden hier nog nooit van gehoord, maar een tamarillo is een boomtomaat. In combinatie met de gegrilde kabeljauw een heerlijke combi. De jus van wortel, sinaasappel en komijn was een mooie toevoeging.

image6 (2)

Het hoofdgerecht:

Dat de Beejekurf werkt met seizoenproducten, werd ons steeds meer duidelijk. De porties waren mooi verfijnd en met zorg gepresenteerd, zo ook het volgende gerecht.

image7

Entrecote met asperges, huisgemaakte peterseliegnocchi, cantherellen en een huisgemaakte jus. Voor de echte grillfans, dit vlees was perfect gegrild. Wat een fantastische smaak en een perfecte garing van het vlees.

Het toetje:

Een ‘no bake’ cheesecake met verse aardbeien en rabarber. Ook dit was weer een plaatje om te zien. Echte Hollandse aardbeien die al lekker zoet van zichzelf zijn in combinatie met een huisgemaakte cheesecake. Wat ik hier zo bijzonder aan vond, was dat de cheesecake geen bodem had. Voor mij maakt dit de cheesecake vaak erg zoet, maar deze was heerlijk romig en fris van smaak.

image9

We sloten de avond af met een verse muntthee en cappucino. Ook nu weer zorgde het personeel perfect voor haar gasten. We kregen huisgemaakte friandises, geserveerd in een houten Beejekurfbakje.

image10

Ook overtuigd?

Wil jij na het lezen van deze blog ook eens genieten bij restaurant de Beejekurf in Venray? Dat kan. Klik dan even hier en reserveer een mooi plekje in dit toprestaurant, waarbij jij de gast bent!

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie