Het Ketelhuis Lent

Een 4-gangendiner van 32,40 euro voor 16,50 euro; hier krijg je geen spijt van en ik ga je overtuigen waarom je wilt eten bij het Ketelhuis in Lent.

Dit restaurant ligt aan de rand van een woonwijk in het oude Ketelhuis. In deze oude fabriek met z’n eigen historie zit nu dit restaurant gevestigd.

Het restaurant heeft veel oude details hetzelfde gelaten. De industriële uitstraling van het oude Ketelhuis is goed terug te zien:

Het voorgerecht:

Het menu is a la carte, wat betekent dat je zelf mag kiezen van de kaart. Ik koos voor dungesneden ossenhaas met cherrytomaat, red chard, crazy pea, crème van geroosterde groenten, Turkse knoflookyoghurtsaus en croutons. Het vlees was dun gesneden en van goede kwaliteit. Ik had voldoende gehad aan alleen de knoflookyoghurtsaus bij dit gerecht.

Het soepje:

Voor het tussengerecht kun je kiezen uit 2 soepen: een gazpacho of een linzensoep. Ik koos voor de linzensoep en dat dit pittig zou zijn was niet gelogen. De soep had een pittige smaak en was lekker aangemaakt met verse kruiden.

Het hoofdgerecht:

Bij het hoofdgerecht moet je rekening houden met een supplement van 2 of 3 euro bij een aantal gerechten. De bediening zegt dit er vooraf netjes bij.

Ik genoot van een vegetarische optie; gegrilde bloemkoolcurry met sugar snaps, krieltjes, tomaat, papadum en koriander in een kokos-madrassaus. Dit gerecht was heerlijk op smaak gebracht en was een flinke portie. Zo was de bloemkool lekker geroosterd en heerlijk om te dippen in de curry.

Het toetje:

Naast de keuzes van de kaart kun je ook kiezen voor koffie of thee. Ik was erg nieuwsgierig naar de Ketelbowl, met verse aardbeien, muesli, Griekse yoghurt, munt, chia zaad en walnoten. Hoewel de smaak van het dessert prima was, was het net even iets teveel van ’t goede voor mij. Ik heb me dus beperkt tot de aardbeien en de walnoten.

Ook overtuigd?

De prijs-kwaliteitverhouding was prima. Vier gangen voor 16,50 euro is goed betaalbaar. Zo wordt een avond uit eten wel heel aantrekkelijk gemaakt.

Voor wie liever geniet van 3 gangen, dat kan voor de prijs van 13.50 euro.

Wil jij na het lezen van deze blog ook eens genieten bij het Ketelhuis in Lent? Dat kan. Reserveer een mooi plekje in dit restaurant.

Advertenties

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Reitje schreef:

  Ben benieuwd heb gereserveerd voor 7 september

  1. luukskitchen schreef:

   Heel veel plezier gewenst😊

 2. Piet schreef:

  Rotzooi.. niet te vreten

Geef een reactie