Restaurant Waud in Nijmegen Oost; puur en eerlijk

Eerlijk eten; daar kijken ze bij Waud niet raar van op. Duurzaamheid, eten uit het seizoen en veelal huisgemaakt. Gerechten die eigenlijk te lekker zijn om te delen!De sfeer en ambiance:

Bij binnenkomst werd ik vriendelijk ontvangen. De jas werd netjes aangenomen, de medewerkster liep mee naar de tafel en vroeg wat ik wilde drinken.

Even later kreeg ik een heerlijke gin tonic geserveerd met verse munt, limoen en een smaakvolle gin. Het genieten kon beginnen.

De deler:

Toen mijn tafelgenoot, Francine van Heerlijke Happen, arriveerde kregen wij al snel het voorgerecht gepresenteerd. Een heerlijke shared dining plank om samen van te genieten.

Naast een smaakvolle salade met gedroogde worst konden wij ook genieten van gemarineerde champignons met gelei van rode biet. Leuk feitje: de gelei was gelatinevrij, maar gemaakt van agar agar, een plantaardig geleermiddel.

De favorieten waren voor mij de oesters, voorzien van verse peper, Tabasco en citroenpartjes. Samen met de gin tonic een heerlijk genietmoment.

De voorgerechten:

Inmiddels had ik mijn gin tonic verruild voor een kruidige rode wijn. Na wat uitleg over de rode wijnen die ze allemaal serveren bij Waud, viel mijn keuze op de Primitivo.

Al gauw werden we weer verwend met de volgende gerechtjes: mosselen op Chinese wijze, een risotto met mozzarella en bospaddestoelen en hot ribs met gekruide tomaatjes.

Mijn favoriet waren de hot ribs, hoog op smaak en met zorg en aandacht bereid. Mals vlees, nog sappig van binnen en gegrild aan de buitenkant; niets meer aan doen!

De hoofdgerechten:

Stiekem dachten wij al dat dit de hoofdgerechten waren, tot de eigenaresse ineens met nog 3 borden voor ons stond. Als foodies hebben wij natuurlijk altijd een plekje over en zo begonnen we aan de volgende 3 gerechten: zeewolf met gebakken zalm, citroen en zeekraal. Daarbij kregen we diamanthaas van de Big Green Egg en frites met huisgemaakte mayo.

Ook weer een vega optie; een portobelloburger met een homemade vega burger en een salade.

De zorg en aandacht waarmee de ingrediƫnten worden gekozen zie en proef je terug op je bord. Het vlees was perfect gebakken en van goede kwaliteit.

Het nagerecht:

Dat overkomt mij niet vaak, maar door een heerlijke PX aan de bar, een zoete wijn die heerlijk smaakt bij een kaasplank, ben ik dit gerecht vergeten vast te leggen. Vier soorten kazen met ook nu weer huisgemaakte mosterd en cranberrycompote. Die zorg en aandacht stonden voor ons de hele avond centraal!

De service:

Het personeel van Waud is vriendelijk, heeft kennis in huis om net dat beetje meer te delen aan de tafel en vervult het vak vol passie. Je voelt je hier te gast in een sfeervol restaurant dat voelt als een gezellige huiskamer.

Leuk dat later op de avond zelfs Waud en zijn collega (ook Wout) kennis kwamen maken vanuit de keuken.

Ook overtuigd?

Wil je ook eens genieten van een heerlijke avond uit, breng dan eens een bezoek aan Waud in Nijmegen. Meer informatie vind je hier!

Eet smakeluuk!

Advertenties

Geef een reactie