Eetcafe de Boei:

Geschatte leestijd: 5 minuten

Afgelopen dinsdagavond heb ik namens Social Deal mogen eten bij eetcafé de Boei in Plasmolen. Dit restaurant is gelegen aan het water. Vanaf je tafel kijk je bij daglicht uit over de naastgelegen haven.

Eetcafe de Boei:

Bij binnenkomst mochten we aangeven waar we wilden gaan zitten en werd al snel ons eerste drankje opgenomen. Wij namen een glas rode wijn met een karaf kraanwater. We kregen de menukaart aangereikt en konden opzoek gaan naar 3 lekkere gerechten!

Eetcafe de Boei:

Een voorgerecht met vis:

Ik kies bij een driegangendiner nooit voor 2 keer vlees. Doordat ik al gauw wist wat ik als hoofdgerecht wilde eten (vlees) koos ik ervoor om bij het voorgerecht iets met vis te nemen. Ik ging voor de Thaise vissoep. Eigenlijk beginnen mijn ogen altijd standaard te twinkelen als ik iets ‘Thais’ op een menukaart ontdek. De keuze was dus al gauw gemaakt. Het andere voorgerecht dat wij kregen was een smaakvolle gegratineerde uiensoep.

Mijn Thaise soep was lekker romig. Wat ik ook erg lekker vond was dat de soep rijkelijk gevuld was. Naast verse groenten zat er ook behoorlijk wat vis in de soep. Voor mij had de soep wat pittiger mogen zijn. Dat had ‘m voor mij helemaal ‘Thais’ gemaakt.

image3 (14)

Verder was er ook genoeg keuze voor iemand die vegetarisch wilt eten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een gevulde portabello met kaas en noten.

image2 (13)

Het hoofdgerecht:

Voor het hoofdgerecht lag de keuze dus al vast: ik ging voor vlees! Iets wat ik eerlijk gezegd in een restaurant niet heel vaak doe. Ik kies ook graag voor vegetarisch of vis.

‘’Skippy/kangoeroe/rode portsaus’’. Dit leek mij wel wat.

image4 (6)

Het vlees lag op een prachtig bord, op een bedje van verse aardappelpuree. Verder kregen we ook versgebakken frites met mayonaise en een groene salade. Ik had een bakje verse groente erbij nog wel lekker gevonden, maar eigenlijk was de tafel al leuk aangekleed. De serveerster gaf ook aan dat we de bijgerechten mochten bijbestellen als dat nodig was. Dit vond ik fijn om te horen!

Mijn vriendin koos voor de ossenhaaspuntjes met gorgonzolasaus, samen met ui, paprika en gebakken champignons. In combinatie met de kaassaus een verrassend gerecht!

Het nagerecht:

Eigenlijk zat ik al redelijk vol, maar er is betaald voor een drie-gangendiner en niet een twee-gangendiner. Ik twijfelde tussen een tiramisu of de ‘we love chocolat’. Uiteindelijk koos ik voor het laatste.

image6 (1)

Zoals ik van tevoren al had verwacht, kreeg ik dit toetje niet op. Voor mij iets teveel zoet op één bord. Niks negatiefs over de smaak, want die was top. Naast wat variatie in ijs, ook een heerlijke mousse en verse slagroom. Vooral dat laatste vind ik stiekem altijd erg lekker. Het andere toetje dat we hadden gekozen was een huisgemaakte carrotcake met walnoten. Ook bij dit toetje kreeg je twee flinke punten.

image7 (1)

Algehele indruk:

Je gaat eten bij een eetcafé en betaalt hiervoor slechts 17 euro. Het was rustig in het restaurant, maar het was ook dinsdag. Wij vonden dat er wel wat meer sfeer mocht zijn. De prijs-kwaliteitverhouding is echt top! Je eet echt lekker voor wat je betaald. Er is genoeg variatie op de menukaart te vinden. De vleesliefhebber kan prima uit de voeten, terwijl iemand die vegetarisch is ook prima tot een keuze kan komen!

Volg Luukskitchen ook op bijvoorbeeld Facebook en Instagram en Pinterest. Op deze manier kun je nog beter volgen wat ik allemaal doe en dus mis je niks! Ik vind het fantastisch als je met mijn recepten aan de slag gaat en dit deelt met de #luukskitchen. Heb je hulp op afstand nodig, dan mag je mij altijd een privébericht sturen. 

Eetcafe de Boei:

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Lekker Happen schreef:

  Het ziet er heerlijk uit! Waarschijnlijk had ik geen moeite gehad met het toetje. 😉 Ik mag vanavond uit gaan eten voor Social Deal. Heel benieuwd!

  1. luukskitchen schreef:

   Haha, dat snap ik 🙂 ! Heb je genoten van jouw etentje?

   1. Lekker Happen schreef:

    Heel erg genoten! Maar volgens mij heb je inmiddels mijn blog (via FB Social Deal) al gezien. 🙂

   2. luukskitchen schreef:

    Idd gelezen. Leuk geschreven hoor 😉

Geef een reactie