Sint Patricks day in het Amstel hotel

Geschatte leestijd: 3 minuten

Was dat vorige week even een droom die uitkwam; lunchen in het Amstel hotel! Ik ben er vaker langsgekomen nu ik in Amsterdam woon, maar van de binnenkant ziet dit prachtige gebouw er toch net even mooier uit. Op uitnodiging van Tilly Sintnicolaas mocht ik bij dit bijzondere Sint Patricks day event aanwezig zijn.

Sint Patricks day:

Een feestdag die vooral gevierd wordt in Ierland, werd vorige week naar Nederland gehaald. Na een mooie speech van de woordvoerder van ‘Irish Food Board’ en een korte uitleg over het programma van de dag, konden we al snel gaan genieten van Ierse heerlijkheden. Gezien het feit dat ik sinds kort glutenvrij eet, beperkte ik mezelf tot wat kaas met glutenvrij brood en verse Ierse roomboter.

De hapjes die zoal waren uitgeserveerd op de tafel waren allemaal van Ierse afkomst; van bier tot kaas en van crackers tot cake. Naast het Ierse klavertje was de tafel ook gezellig aangekleed met Ierse hoeden.

Kijkje in de keuken:

Even een geluksmomentje deze dag, toen ik hoorde dat wij een kijkje in de keuken kregen van het Amstel hotel. Ik ben altijd fan van open keukens in restaurants. Dit geeft mij altijd het gevoel dat de keuken niks te verbergen heeft en niks mooiers dan het samenspel te zien tussen de chefs onderling.

Roger Rassin, chef van het Amstel Hotel, verwelkomde ons in de keuken en liet ons direct een heerlijk zalmgerechtje proeven. ‘Ierse zalm met Anna Gold kaviaar, bleekselderij, croutons en eigeel. de croutons liet ik voor wat het was, maar van de rest heb ik vreselijk gesmuld. De zalm was perfect zacht en vers bereid.

Ook het stoofvlees wil ik kort uitlichten, wat perfect op smaak was gebracht. De combinatie met een frisse boekweitsalade vond ik heel erg smaakvol.

Er werd deze middag perfect rekening gehouden met mijn dieetwens; ik kreeg een andere toetje dan de anderen, namelijk een chocolade brownie met hazelnoot en karamel, frambozenijs en verse frambozen. Het was een kunstwerk voor het oog met een heerlijke smaak!

Bedankt voor de heerlijke dag!

Sint Patricks day

Volg Luukskitchen ook op bijvoorbeeld Facebook en Instagram en Pinterest. Op deze manier kun je nog beter volgen wat ik allemaal doe en dus mis je niks! Ik vind het fantastisch als je met mijn recepten aan de slag gaat en dit deelt met de #luukskitchen. Heb je hulp op afstand nodig, dan mag je mij altijd een privébericht sturen. 

Sint Patricks day

Home » Recepten, van ontbijt tot desserts: » Sint Patricks day in het Amstel hotel

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie