Pasta aglio olio met tomaat en garnalen:

pasta aglio olio met garnalen

Altijd als ik in Italië ben, wil ik zeker een pasta met zeevruchten of garnalen. Tijd om weer een variatie te bedenken van pasta aglio olio met garnalen. Aan de slag:

Voor dit recept grill je de tomaten met olie en knoflook in de oven. De smaak die de tomaten hierdoor krijgen (en indirect de olie ook) is zo onwijs lekker door de pasta. Je kunt dit ook lekker dippen in wat vers brood. Hierdoor krijg je een heerlijke pasta aglio olio met garnalen.

pasta aglio olio

Ik koos voor wat  vleestomaten en trostomaten, die in de oven mooi open barsten. De knoflook plet je in de schil en leg je bij de tomaten.

De ingrediënten:

Voor 2-3 personen

  • 250 gr ongekookte spaghetti
  • 500 gr tomaten, bijv tros- en vleestomaten
  • 225 gr garnalen (biologisch)
  • 4 tenen knoflook
  • 5 el extra vergin olijfolie
  • Optioneel: verse bladpeterselie en/of ansjovis

De bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 gr Celsius. Was de tomaten, snijd de grote doormidden en de laat de trostomaten aan het takje zitten. Verdeel 4 el olijfolie over het bakblik of ovenschaal en leg de tomaten hierop. Plet de knoflook met je handpalm en leg met schil en al erbij. Laat ongeveer 15 min grillen in de oven, zodat de tomaten uit hun velletje scheuren.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

Verhit de overige olie in een wok en bak de garnalen in 3 min gaar. Giet de pasta af en voeg toe.

Snijd de tomaten in grove stukken, maar laat enkele tomaten aan het takje zitten. Verwijder de knoflook uit de schil en hak fijn. Voeg samen met de tomaten toe aan de pasta en verwarm mee. Verdeel de saus/olie vanaf het bakblik door de pasta voor extra smaak.

Verdeel de pasta over diepe borden, garneer met wat trostomaten en eventueel wat gehakte bladpeterselie. Klaar is jouw pasta aglio olio met garnalen.

aglio olio met garnalen

Variaties en meer:

Eet smakeluuk!

 

Advertenties

Geef een reactie