Biobites maakt de heerlijkste crackers

Één van de lekkerste crackers die ik ken zijn die van Biobites. Dit komt zeker doordat er zoveel liefde en aandacht is voor de producten.

Ik ben de crackers een jaar of drie geleden tegengekomen in een ‘snackbox’. Ik kocht online een pakket met allerlei soorten gezonde snacks erin en hierbij zat ook een sample van Biobites. Ik was toen al verkocht en besloot nu om deze crackers te testen voor een productreview.

De producten:

Alle crackers van Biobites worden handgemaakt: dat wil zeggen dat ze daadwerkelijk met de hand worden uitgerold en gevormd tot een cracker. Inmiddels heeft Biobites zes verschillende soorten lijnzaadcrackers ontworpen en twee smaken kokoskoekjes. De producten zijn vegan, glutenvrij, lactosevrij, biologisch, raw en e-nummer vrij. Er wordt zeer zeker met allergenen rekening gehouden en dat vind ik echt super!

Biobites heeft de volgende lijnzaadcrackers in het assortiment:

 • Lijnzaadcrackers Mexican
 • Lijnzaadcrackers Rozemarijn
 • Lijnzaadcrackers Naturel
 • Lijnzaadcrackers Indian
 • Lijnzaadcrackers Zeewier
 • Lijnzaadcrackers Italian

 

Ik kan moeilijk één favoriet noemen, omdat ik ze oprecht allemaal heerlijk vind smaken. De meest verrassende smaak vind ik dan toch de lijnzaadcrackers met zeewier. Het ziltige en zoute aspect komen hier duidelijk naar voren. De crackers bevatten drie soorten wier: dulse, nori en zeesla.

Dan zijn er nog twee soorten Paleo cookies: ‘chia-chai’ en ‘chocolate chip’. De basis is kokos, aangevuld met andere kruiden en superfoods. Deze lekkere koekjes voldoen ook allemaal aan de eisen die ik eerder beschreef en smaken erg kruidig. Een mooie toevoeging van het bestaande assortiment.

Vijf jarig jubileum:

Biobites bestond onlangs vijf jaar en vierde dit op vrijdag 3 nov jl. Ik was hierbij aanwezig. Op een prachtige locatie, midden in een grote kas, werd dit in Utrecht gevierd. Er waren een aantal grote merken aanwezig waarmee Biobites samenwerkt. Ik heb hier ook een aantal andere foodbloggers ontmoet en leuke gesprekken gevoerd. Na afloop ging ik naar huis met een goed gevulde goodiebag. Zie hier wat ik allemaal heb gekregen:

 

Ik ben uitgenodigd om een keer in de fabriek in Heerlen te komen kijken. Dit is de plek waar Biobites al het lekkers produceert. Ik ga hier zeker een keer op bezoek.

Leuke weetjes:

 • Biobites streeft naar zoveel mogelijk duurzaamheid en sociaal ondernemerschap.
 • In de goodiebag die ik zojuist ontving zat een ‘misterybox’. Het lijkt erop dat Biobites met een nieuwe smaak komt. Het nieuwe koekje smaakt ook weer lekker kruidig en ik denk dat er vanille aan toegevoegd is. Hou dus vooral Biobites in de gaten!

 

Ik sluit deze blog af met de slogan van Biobites, eentje waar ik volledig achter kan staan:

Love life, go organic!

Eet smakeluuk.

16 reacties Voeg uw reactie toe

 1. kool-family schreef:

  Fijne review!

 2. Nicole Orriëns schreef:

  Dat ziet er goed uit allemaal. En wat een aparte ingrediënten!

 3. ilonaizabella schreef:

  Wat een fijne review! Deze crackers en koekjes lijken me echt lekker. Ik ga kijken of ik ze kan vinden in de supermarkt, want ik wil ze graag proberen.

  1. luukskitchen schreef:

   Bedankt voor je leuke reactie :).
   De producten zijn niet in de supermarkt te koop. Je kunt op hun website kijken voor de verkooppunten 😁

 4. Heleen Verhoef schreef:

  Ik ken Biobites eigenlijk niet, maar klinkt als een heerlijk verantwoorde snack! Ook vanwege het streven naar duurzaamheid! zal een pak meenemen volgende keer! dank voor de informatie!

  1. luukskitchen schreef:

   Leuk Heleen! Ik ben benieuwd wat je van de smaak vindt

 5. Deze heb ik nog nooit geproefd maar ik hou er van om crackers af en toe eens af te wisselen. Ik ga deze zeker een keertje uitproberen!

  1. luukskitchen schreef:

   Leuk Kimberley. Ze zijn de moeite waard 🙌

 6. ekebrouwer schreef:

  Wat een leuk breed assortiment heeft Biobites! Ik ga even op hun site kijken!

 7. Irma schreef:

  Ik ken ze niet maar ze lijken me wel erg lekker! 😀

  1. luukskitchen schreef:

   Dat zijn ze ook Irma 😊

 8. lienvoets schreef:

  Leuke review… Al moet ik eerlijk bekennen dat ik er helemaal niks van ken! Haha!

  https://footprintsaroundtheworld.be/hongarije-voor-beginners-part-i/

 9. kiki schreef:

  Ik kende het eigenlijk nog niet, maar je hebt mij getriggerd. Fijn review!

  1. luukskitchen schreef:

   Goed om te horen Kiki. Ze zijn ook zeer de moeite waard hoor 🙌

Geef een reactie