Surinaamse bami koken:

Op uitnodiging van Francine van Heerlijke Happen was ik bij het Surinaamse bamikook event van haar en Jennifer van SurinaamskokenmetJen. Alle ervaringen van deze dag en deze heerlijke bami vind je in deze blog!

Aan de slag:

Noodles, bami en mie; ik maak het met regelmaat, maar ik geef er altijd mijn eigen draai aan. Toen Francine mij vroeg om eens zelf de handen uit de mouwen te steken om van een échte Surinaamse vrouw te leren hoe je bami maakt, twijfelde ik geen moment. Volmondig zei ik ja en reisde ik af naar het filiaal van de Keukenkampioen in Woerden.

Na een korte voorstelronde en kennismaking gingen we aan de slag. Ik begon met de kip marineren. Het bijgerecht van de Surinaamse bami was het maken van 'zuur', waarbij de verhoudingen van azijn, suiker en zout van groot belang zijn. Het is belangrijk dat de suiker en het zout goed oplossen in het zuur van de azijn.

De bami draaien:

Nadat het vlees lekker is gemarineerd en de komkommer en ui in het zuur staan, is het tijd om de bami te maken. Bijzonder genoeg maakten we dit met spaghetti, iets wat voor mij nieuw was.

 

Nadat de spaghetti kookte, werd deze onder koud water afgespoeld en gewokt in een pan met een flinke scheut ketjap, ui, selderij, paprika en kruiden naar smaak. Ik houd van pittig en kruidig eten, dus ik voegde extra selderij en 5 spices toe. Wat een smaak had deze Surinaamse bami!

Het proeven:

Na alle voorbereidingen was het eindelijk tijd om te proeven, want ja, dat was vandaag wel extra belangrijk voor mij. Wat was het lekker en leerzaam om dit mee te mogen maken.

Voor dit event was ik op uitnodiging van Francine van Heerlijke Happen, in samenwerking met Jennifer van SurinaamskokenmetJen. Wil je meer van beide dames zien, check dan hun Insta:

@Heerlijkehappen

@SurinaamskokenmetJen

Eet smakeluuk!

 

Advertenties

Geef een reactie