Over Luuk

image1 (11)
Ik ben Luuk van Merwijk, 27 jaar en woonachtig in Nijmegen. Ik werk 3 dagen per week op een basisschool in Nijmegen. Naast het leerkracht zijn heb ik nog een grote passie: koken en bakken! Ik deel al geruime tijd mijn creatieve passie op Instagram.
Ik vind het belangrijk om gezond, puur en eerlijk te eten. Ik probeer waar mogelijk veel te bereiden met biologische producten. Ook ben ik groot voorstander om suikervrij te eten, met name mijd ik geraffineerde suikers. Snoep ik dan nooit? Jawel, maar dan vind ik het een uidaging om opzoek te gaan naar alternatieven. Een cake als ontbijt met een basis van zilvervliesrijst bijvoorbeeld. Wie wil er nou geen cake als ontbijt? Hoe leuk als dit dan op een verantwoorde manier kan!
Ik laat me graag inspireren door bekende foodbloggers die fantastische kookboeken hebben gemaakt. Zelf ben ik een behoorlijke ‘Rens Kroes fan’ en mag ik mezelf misschien ook best een ‘superfoodie’ noemen. Het blijft leuk om te zien hoe vernieuwend zij kan zijn en dat brengt mij vaak op ideeen om een bakdag in te plannen.
Ik hoop jullie te kunnen inspireren om lekker en vooral gezond te genieten van al het lekkers dat voor handen ligt.