Le Souk d’Orient:

Een kookworkshop volgen in Nijmegen? Dat kan nu bij Le Souk d'Orient van 47,50 euro voor 22,50 euro. Dit is een korting van maar liefst 53%. In deze blog neem ik je graag mee naar mijn ervaringen over deze 3 uur durende interactieve kookworkshop.

De workshop:

Bij Le Souk D'orient staat de Afrikaanse en Arabische keuken centraal. De ruimte is als restaurantsetting ingedeeld en centraal ligt de keuken met diverse kookeilanden. De workshop wordt gegeven door mensen die veel ervaring hebben met deze specifieke keuken, waardoor je ook echt de fijne kneepjes van het vak geleerd krijgt.

Bij binnenkomst word je hartelijk ontvangen. Al gauw vertelt de gastheer wat de workshop inhoud, wat we allemaal gaan maken en krijg je een rondleiding door de keuken.

Aan de slag:

Na de uitleg kon je kiezen welk gerecht je wilde maken. Ik koos voor de fatoushsalade, een Libanese salade met veel groenten en gebakken Libanees brood. Ik begon met het snijden van de komkommer, tomaat en ijsbergsla. Na het toevoegen van de kruiden kon het mengen beginnen en het bakken van het brood. Ik kreeg een bepaalde snijtechniek aangeleerd, waardoor ik veel sneller te werk kon gaan. Je krijgt dus ook feedback, op een hele prettige manier.

Lamsdoner:

Nu ben ik persoonlijk geen fan van lamsvlees, maar toch koos ik ervoor om nu een ander gerecht te bereiden. Ook nu weer kreeg ik een handige manier te zien hoe je een paprika kunt snijden. De kok sneed het kopje eraf, drukte de zaadlijsten eruit en sneed de paprika aan een kant doormidden. Door de paprika plat te leggen, kun je de witte binnenkant gemakkelijk verwijderen en het vruchtvlees in ringen snijden. Juist deze persoonlijke aandacht zorgt ervoor dat je ook echt wat leert en dat maakt deze workshop wel heel geschikt voor de hobbykok of ervaren kok.

Na de paprika sneed ik de tomaten in blokjes en kon ik het vlees kruiden. Alles werd goed gemengd en op een met bakpapier beklede bakblik gestopt. Dit werd in de oven gebakken.

Het proeven kon beginnen:

Na al het gemaakte eten was het nu tijd om al deze gerechten te proeven. Met de deelnemers maak je zo'n 2 gerechten per persoon en dus konden wij 12 gerechten gaan proeven. Van een taboulehsalade tot lamsdoner en van baba ganoush tot hummus. Een tafel wordt door de koks tot een prachtig buffet omgetoverd. Het proeven kon beginnen!

Wat mij opviel is dat je veel werkt met groenten, verse en gedroogde kruiden en alles heel vers is. Alles smaakt hierdoor heel puur en is ook erg voedzaam. Na afloop kun je nog genieten van enkele toetjes en krijg je het kookboekje ' 1001 mezzo Nijmegen' mee naar huis.

Ook overtuigd?

Ben je nou ook overtuigd dat dit geen geld is en wil je ook eens kennismaken met deze keuken? Bezoek dan museum Orientalis in Heilig Landstichting en volg de workshop bij Le Souk d'Orient nu voor 22,50 euro.

Eet smakeluuk!

Advertenties

Geef een reactie