Bij de Firma in Nijmegen serveren ze heerlijke gerechten:

on

Eten bij de Firma aan de Waalkade in Nijmegen is een feestje opzich. In deze blog deel ik graag mijn ervaring met je.De Firma:

Bij binnenkomst wordt al snel duidelijk dat het restaurant veel warmte en sfeer uitstraalt. Het restaurant, voorzien van een ruim terras met uitzicht over de Waal, ligt aan de Lage Markt. Het shared dining concept is hier van toepassing, waarbij je met elkaar de gerechten deelt.

Na een korte uitleg over het shared dining concept en het opnemen van de drankjes werden we al snel verrast met de voorgerechten. We begonnen met een maishoenderbitterbal met chilimayonaise. Het was te zien en te proeven dat deze klassieker handgemaakt was.

Een origineel vegetarisch voorgerecht vonden we; geschroeide komkommer met gemarineerde komkommers, gerookte botermelk ricotta, olijven en een amandelcrumble. De ricotta was zelfgemaakt en had een hele zachte smaak.

Eentje waar ik geen genoeg van kon krijgen was de rilette van zalm met krabbenboter op toast. De zalm was gegarneerd met verse kruiden en hierdoor zeer smaakvol. De boter gaf de zachte vis z’n zoute smaak en deze combi vond ik erg lekker.

De hoofdgerechten:

Na deze heerlijke voorgerechten was het tijd om de volgende gerechten met elkaar te delen. Ook nu weer kregen we een vlees-, vis- en vegetarisch gerecht waar we van mochten genieten.

De kabeljauw met remoulade van knolselderij, piment en groene appel was een absolute favoriet. Het zoute korstje van de kabeljauw en de friszure groene appel gaven de vis de smaak die hij verdiende. Vooral de combinatie van beide zorgden voor een heerlijke smaak.

Waar wij ook erg van genoten was de gepofte gele biet met geroosterde bospeen, geitencurd en notencrumble. De biet had een lichte rooksmaak en smaakte hierdoor heerlijk bij de vis.

De andere gerechten die wij kregen waren verse frites met Parmezaan en homemade mayonaise en varkensproceceur met een uiencompote.

De nagerechten:

Een Jersey sorbet met geconfeite ananas en gemarineerde vijgen; alleen al de naam van dit gerecht zorgt ervoor dat ik eigenlijk al niet meer kan wachten met proeven. De Jerseymelk zorgt voor een volle smaak en met de ananas smaakt dit erg goed.

De banoffee pie was voor mij iets nieuws. Dit stevige taartje was afgetopt met toffeeroom en banaan. Altijd leuk om iets te proeven wat je nog niet kent.

Variaties en meer:

Nijmegen kent meer fijne hotspots. Bij enkele heb ik al eens gegeten, zoals:

Eet smakeluuk!

Advertenties

Geef een reactie