Boerderijchips:

Zien hoe chips wordt gemaakt, dat wilde ik wel. Samen met Francine van Heerlijke Happen ging ik weer op pad en we vertrokken naar Schavendeel op uitnodiging van Dorsvlegel.

De boerderij:

We begonnen de dag met een presentatie van eigenaar Henk. Hij vertelde ons meer over het bestaan van het bedrijf, de aardappel en het maken van chips. Dat men de chips steeds meer weet te waarderen, is een feit. Zo vind je de chips al geruime tijd op luchthaven Schiphol en ook geniet je aan boord bij de KLM van deze heerlijke chips. Het was mooi om te zien met hoeveel passie Henk vertelde over het produceren van chips.

De fabriek:

We kregen ook een rondleiding door de fabriek. Hier zie je hoe de aardappel binnenkomt, wordt gewassen en uiteindelijk in de zak terecht komt. Henk vertelde dat een aardappel na binnenkomst in de fabriek al binnen 20 min in de zak zit. Vijf minuten van deze tijd wordt de chips krokant gebakken in zonnebloemolie. Na het bakken gaat de chips verder over de lopende band naar de zakken om ingepakt te worden.

De chips:

Boerderijchips smaakt veel lekkerder in vergelijking tot grote merken. Er wordt alleen gebruik gemaakt van kruidenmixen zonder conserveringsmiddelen of e-nummers. Zo wordt de chips geproduceerd op eigen land, waardoor de transportkosten er nauwelijks zijn. Je vindt de chips onder andere bij landwinkels en tuincentra, maar ook bij Albert Heijn. Goed zoeken moet je wel, want de chips ligt vaak in het groenteschap bij de aardappels.

Een toffe winactie!

Ben jij net als ik ook zo’n fan van chips met een lekkere bite? Dan zou ik het supertof vinden als je meedoet aan deze winactie. Ik mag namelijk namens Boerderijchips een doos met heerlijke chips weggeven. Hoe je meedoet lees je morgen op mijn Instagram of Facebookpage.

Eet smakeluuk!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: