Ovenbaked spareribs

img_5758Ik deel vaak recepten met groente in de hoofdrol. Ik eet ook zeker zo nu en dan vlees, maar dat beperk ik tot 1/2 keer per week. Dat stukje vlees koop ik dan bij voorkeur biologisch. Beter voor de diertjes en beter voor mijn lijf!

Sherry weekblog:

Deze blog is anders dan anders: ik doe mee aan een wedstrijd, waarbij sherry in de hoofdrol staat. Ik moest een recept hiermee bedenken. Ik gebruik vrijwel nooit sherry in de keuken, dus dat was best een uitdaging.

img_5763

Toch kwam ik al gauw op ‘mijn spareribs’ uit, beter bekend als ‘de ribjes’. Ik maakte deze vaak vroeger op verjaardagen. Iedereen keek ernaar uit en ik ging er vandoor met de eeuwige roem!

Wat heb je nodig?

Voor drie personen:

 • 1,2 kg biologische spareribs
 • 3l kokend water
 • Snuf zout

Voor de marinade:

 • 60 ml sherry
 • 60 ml honing
 • 60 ml barbequesaus
 • 2el milde chilisaus
 • 2 teentjes geperste knoflook
 • 2tl geraspte gember
 • 1tl Chinese vijfkruidenpoeder
 • 2el sojasaus

Bijgerechten:

 • 1 flespompoen in stukken
 • Verse rozemarijn en tijm
 • 2 tenen knoflook
 • Olijfolie
 • Zout/peper
 • Champignons gehalveerd

Bereiding:

Kook de spareribs ruim 1,5 uur in een ruime pan met water. Maak in de tussentijd de knoflook en gember schoon en rasp dit fijn. Je kunt hiervoor ook goed een knoflookpers gebruiken. Voeg de overige ingrediënten toe en roer alles in een mengkom.

Als de spareribs gaar zijn, leg je ze op een ingevet bakblik. Ik gebruik hiervoor enkele eetlepels marinade, zodat dit al lekker in het vlees kan trekken.

Verwarm de oven voor op 220 graden Celcius, leg de spareribs op de bakplaat en verdeel de marinade. Laat dit 25 min grillen in de oven.

Voor de pompoen: ik koos ervoor om de flespompoen in stukken te snijden. Je kunt er ook voor kiezen om de pompoen in parten te snijden. Verdeel de tijm en rozemarijn over de pompoen, samen met wat zout en peper. Bak dit ook af in de oven in 45 min.

img_5759

Eet smakeluuk

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: