Granola met noten

image1 (38)

Zoals je al in meerdere blogs van mij kunt lezen, vind ik ‘mijn ontbijtje’ erg belangrijk. Ik kies er iedere ochtend voor om gevarieerd en ook lekker te ontbijten. Soms heb ik s ochtends wat minder tijd en dan is het erg fijn om te kunnen terugvallen op een lekkere pot versgebakken granola.

Aan de slag:

Granola wordt op veel verschillende manieren bereid en klaargemaakt, maar mijn voorkeur gaat uit naar een granola met verse noten. Ik pak vaak gewoon de noten die ik op voorraad heb en varieer hiermee regelmatig. Je kunt met granola eigenlijk alle kanten op en dat maakt het best leuk 🙂

Wat heb je nodig?

Voor een flink gevulde weckpot:

 • 200 gr havermout
 • 20 gr gepofte quinoa
 • 3 el kaneelpoeder
 • 75 gr geweekte rozijnen
 • 1 tl vanillepoeder
 • 50 gr honing
 • 50 gr amandelen
 • 50 gr cashewnoten
 • 30 gr kokosrasp

Bereiding:

Wel de rozijnen zeker 1 uur in lauw water. Als je dit niet doet, (het is mij al eens overkomen) dan drogen de rozijnen in de oven en worden ze hard.

Meng alle ingredienten in een mengkom goed door elkaar. De honing zorgt voor een plakkerig geheel. Hierdoor krijg je heerlijke ‘crunchy stukjes’ door jouw granola. Bak alles af op 200 gr Celcius in 20 min. Na 10 min roer je de granola even goed door. Je kunt de granola zeker 2 weken bewaren in een weckpot, maar dat is best knap als je dat voor elkaar krijgt.

Variaties en meer:

 • Meer een zoetekauw? Snij stukjes gedroogde abrikoos en dadels erdoor. Wel deze ook even van tevoren.
 • Varieer met de noten. Denk aan pecannoten, walnoten en bijvoorbeeld hazelnoten.
 • De granola is heerlijk met verse fruit zoals: bramen, bosbessen of frambozen.

Eet smakeluuk

4 Comments on “Granola met noten

 1. Pingback: Breakfastflip – #Luukskitchen

 2. Pingback: Wendy - Een zoektocht naar geluk

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: